Menu Zavřít

Průšvihy se množí

4. 10. 2007
Autor: Euro.cz

Tatra

BRAND24

Ministerstvo obrany ukončilo kontrolní zkoušky nákladního vozidla Tatra 810, které má tvořit stěžejní část vozového parku české armády. Bylo posuzováno 132 zadaných parametrů. U 39 z nich shledali zkušební komisaři neshodu se zadáním zakázky. V médiích zmiňovaná nadváha byla pouze jedním z nich. U sedmi parametrů povolili komisaři výjimku, u zbylých dvaatřiceti nedostatků dali kopřivnické automobilce čas do 17. října, aby je odstranila.
Komisaři zrušili dle zdroje týdeníku EURO z neuvedených příčin zkoušku brodivosti, jež byla původně na základě kontraktu armády vyžadována, takže ta mezi zmíněnými 39 nedostatky nefiguruje. Armáda však odmítla přistoupit na těžší vozidla, než požadovala. „Nebylo to ale oněch často uváděných 300, nýbrž jen okolo 140 kilogramů,“ doplnil mluvčí ministerstva Andrej Čírtek. Takový přebytek lze dle odborníků poměrně snadno odstranit.
Kontrolní zkoušky šesti vozidel probíhaly ve Vyškově i jiných armádních zařízeních a významně se na nich podílel opravárenský podnik v Novém Jičíně. „Sekce pro vyzbrojování informovala o výsledku zkoušky ministryni obrany Vlastu Parkanovou,“ potvrdil informace týdeníku EURO Čírtek.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).