Menu Zavřít

Průmysl

6. 9. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Čtvrtinový růst v Broumově

Společnost Veba Broumov utržila v prvním letošním pololetí více než 747 milionů korun, což meziročně představuje navýšení o 25 procent. Shodný nárůst předpokládá výrobce damašků a froté zboží v celém roce 2007, kdy má celkový obrat dosáhnout hranice téměř 1,5 miliardy. Na výkonech firmy se významně podílí export, jenž v prvním pololetí dosáhl 614 milionů. Letos chce broumovská textilka vyvézt damašky a froté zboží za plných 1,232 miliardy korun. Prezentuje to téměř třetinový meziroční nárůst a více než 82procentní podíl na celkových tržbách.

Srbové: prodej nebo krach

Srbsko chce dokončit prodej všech státních společností do konce roku 2008. Společnosti, které do té doby neprodá, nechá stát zkrachovat. Doposud bylo úspěšně privatizováno 77 firem a vláda celkem získala z privatizace 159 milionů eur (asi 4,4 miliardy korun) plus příslib investic. Na privatizaci nyní čeká více než tisíc společností včetně konglomerátů z období před rozpadem Jugoslávie a dalších firem, jež jsou nyní v režimu bankrotové ochrany.

BRAND24

Tučná nabídka Sondexu

GE Energy oznámila, že předložila finanční nabídku ve výši 289 milionů britských liber na ovládnutí firmy Sondex, která se specializuje na projektování, výrobu a prodej elektromechanických nástrojů pro důlní i povrchovou těžbu ropy a zemního plynu. GE Energy má o Sondex, sídlící v kraji Hampshire, zájem zejména kvůli další expanzi v oblasti technologií na zpracovávání ropy a zemního plynu. „Sondex bude významným přírůstkem do portfolia firem spravovaných GE Energy,“ prohlásil viceprezident GE Brian Palmer.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).