Menu Zavřít

Průmysl

4. 1. 2008
Autor: Euro.cz

Krátce

A zase k soudu

Trestní kauza majitele skupiny Agropol Jiřího Malúše bude pokračovat u pražského vrchního soudu. Žalobci totiž nesouhlasí s osvobozujícím rozsudkem městského soudu v Praze, který Malúše loni v říjnu zprostil obžaloby z devítimilionového podvodu. Státní zastupitelství podalo odvolání. Přednímu podnikateli v zemědělství a potravinářství hrozilo za údajný podvod pět až dvanáct let vězení. Obvinění, jež Malúš před soudem odmítl, souvisí s transakcemi se společností Hospodářské služby Nymburk z druhé poloviny devadesátých let.

Namícháno!

Česká rafinérská přimíchala od září do prosince 2007 do motorové nafty expedované přímo na čerpací stanice v průměru 2,1 procenta biosložky. Firma, která patří k největším dodavatelům motorových paliv v České republice, investovala v rafineriích kvůli přimíchávání biosložky více než čtvrt miliardy korun. Dodavatelé nafty musejí biokomponent - metylester řepkového oleje (MEŘO) - přidávat od loňského září do motorové nafty tak, aby měl v ročním objemu prodaného paliva podíl minimálně dvě procenta. V jednotlivých dodávkách se přitom mohou pohybovat od nuly do pěti procent.

BRAND24

Další letištní rekord

Ruzyňské letiště loni odbavilo rekordních 12,44 milionu cestujících; ve srovnání s rokem 2006 je to o 7,5 procenta více. Údaje jsou předběžné, podrobnosti zveřejní firma Letiště Praha v polovině ledna. Dle odhadů vedení by podobný růst měl pokračovat i letos, koncem roku zřejmě projde terminálem třináctimiliontý cestující. Výrazně se na růstu podílejí nízkonákladové aerolinie, jež každým rokem získávají větší díl tržního koláče.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).