Menu Zavřít

Průmysl

18. 1. 2008
Autor: Euro.cz

Krátce

Mostárny se nedočkají

Věřitelé zkrachovalé Mostárny Hustopeče nedostanou nic ze svých pohledávek zpět. Firma nemá na uhrazení dluhů ve výši 177 milionů ani korunu. Konkurzní správce proto navrhl uzavřít konkurz bez vyplacení věřitelů a brněnský krajský soud mu to povolil. Mostárna se dostala do potíží koncem 90. let; v roce 2000 měla ztrátu přes 49 milionů korun při tržbách 562 milionů, o rok později už propad přesáhl 123 milionů. V konkurzu skončila v roce 2002 a návrh podali věřitelé i sama firma poté, co se jejímu vedení nezdařil ozdravný program.

Trolejbusové vítězství

Plzeňská Škoda Electric dodá za 105 milionů korun dalších osm kloubových trolejbusů do Českých Budějovic. Dceřiná firma Škody Holding, jež zvítězila v tendru místního dopravního podniku, tím navázala na zakázky předchozích tří let, kdy dodala třináct „harmonikových“ trolejbusů Škoda 25 Tr. První dva vozy převezme jihočeská metropole ještě letos. Dopravní podnik města České Budějovice provozuje padesát dlouhých a tři sólové trolejbusy ze Škodovky.

BRAND24

Od výroby k expedici

Téměř 45 milionů korun chce letos do modernizace areálu investovat Pivovar Svijany na Liberecku. Zatímco v minulých letech směřovaly desítky milionů hlavně přímo do výroby a zvýšení její kapacity, letos je investice zaměřena na oblast expedice. Pivovar Svijany je největší v Libereckém kraji a výstavem se řadí do desítky největších pivovarů v zemi. Loni dodal na trh přes 269 tisíc hektolitrů piva, což bylo o sedmnáct procent více než v roce 2006, kdy prodal zhruba 229 tisíc hektolitrů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).