Menu Zavřít

Prospěšná dražební kauza

11. 6. 2007
Autor: Euro.cz

GLOSYPozornost většiny občanů je dnes upřena na návrhy reformních zákonů, takže příprava novely zákona o veřejných dražbách probíhala v tichém pološeru. V minulém týdnu se to ale změnilo. Je tu nová kauza: Šéf exekutorské komory Juraj Podkonický si v exekuci koupil hezkou vilku. Nejspíš trochu levně, navíc v soutěži s jediným (!

GLOSY

BRAND24

Pozornost většiny občanů je dnes upřena na návrhy reformních zákonů, takže příprava novely zákona o veřejných dražbách probíhala v tichém pološeru. V minulém týdnu se to ale změnilo. Je tu nová kauza: Šéf exekutorské komory Juraj Podkonický si v exekuci koupil hezkou vilku. Nejspíš trochu levně, navíc v soutěži s jediným (!) dalším účastníkem… Veřejným dražbám tato kauza, ať už je její podstata jakákoli, důvěryhodnosti nepřidá. A to ani teď jí na rozdávání moc nemají. Příčiny? Především strach z pletich, třeba utajení místa a času konání dražby nebo předchozí domluva některých „účastníků“.

Lidé i stát tak radši prodávají jaksi samoobslužně. Ke škodě věci - veřejné dražby jsou nejefektivnější způsob zpeněžení majetku. Snad si toho naši zákonodárci všeho všimnou.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).