Menu Zavřít

Projekt obchodního centra se má změnit

15. 1. 2009
Autor: Euro.cz

Kladno nesouhlasí s navrhovanou podobou obchodního centra, které má vzniknout mezi ulicemi Ctiborova a Petra Bezruče.

Nový multifunkční komplex by podle primátora Dana Jiránka příliš zatěžoval okolí. „Město bude proto usilovat o úpravy celého projektu,“ řekl Jiránek.

CONTENT24

Centrum by mělo vzniknout na ploše 26 800 metrů čtverečních. Má plánována dvě podzemní a tři nadzemní podlaží, součástí má být i parkoviště pro 850 aut. Podle Jiránka je však navrhovaný objekt příliš velký a příliš jednostranně orientován na obchodní sféru. Kvůli zásobování by v lokalitě značně vzrostla dopravní zátěž. „Proto je potřeba projekt přehodnotit, aby se snížil podíl komerční sféry a zvýšil podíl bydlení. Pak by to mohlo být pro lidi, kteří bydlí v okolí a které to bude zatěžovat nejvíce, schůdné,“ míní primátor.

Kvůli výstavbě zatím bylo zahájeno zjišťovací řízení k posouzení vlivu stavby na životní prostředí. Jiránek řekl, že by měla být zpracována nejen takzvaná malá EIA, ale podrobnější studie. „Chceme takzvanou velkou EIA, tedy nejen zjišťovací řízení, ale opravdu řízení o vlivu stavby na životní prostředí, kde by se mělo dosáhnout úpravy projektu tak, aby to okolí nadměrně nezatěžovalo,“ dodal.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).