Menu Zavřít

PROFIT: Spiknutí pojišťoven = konec levného povinného ručení

8. 4. 2012
Autor: profit

Čeští řidiči si možná už brzy budou kupovat zbytečně drahé povinné ručení. Velké pojišťovny se totiž tajně dohodly na tom, že stáhnou své produkty z internetových porovnávačů, které umí pojistky přehledně seřadit podle ceny.

 

Foto: Profimedia

Koupit si cenově výhodné povinné ručení může být brzy problém. Internetové porovnávače, přes které lze najít a sjednat cenově výhodné pojištění, v posledních dnech narazily na neochotu některých pojišťoven dál své produkty přes nezávislé internetové stránky prodávat.

Podle informací, které se PROFITU podařilo získat, uvažuje o stažení z porovnávačů až šest pojišťoven, které dohromady ovládají více než 80 procent trhu s povinným ručením. Těmto velkým hráčům vadí především to, že cenou v porovnávačích nedokážou čelit levnější konkurenci. Tvrdí, že povinné ručení se postupně vyvinulo ve složitější a strukturovaný produkt, jehož výhodnost už zdaleka jen cena neurčuje. Důležité je začít zohledňovat, kolik dalších výhod a připojištění řidiči získají.

PROFIT vypátral, že už v listopadu se zástupci pojišťoven bavili o problému propadu cen povinného ručení, které klesají už pět let. Jako hlavní příčinu tehdy označili právě internetové porovnávače. Nyní ale začaly své spiknutí realizovat - postupně přestávají spolupracovat s jednotlivými internetovými porovnávači.

Které pojišťovny tajnou dohodu uzavřely?

Nabídku kterých pojišťoven v porovnávačích už aktuálně nenajdete?

CONTENT24

Co chystají internetové porovnávače jako proti útok?

Skončí v Česku éra, kdy jsme si produkty jako povinné ručení, cestovní pojištění, spořící účty mohli nechat spočítat online?

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).