Menu Zavřít

Profit radil, jak vydělat i ušetřit

15. 5. 2006
Autor: Euro.cz

PODNIKATELSKÉ SEMINÁŘE PLZEŇ A ČESKÉ BUDĚJOVICE Další dva ze série letošních podnikatelských seminářů Profitu se uskutečnily minulý týden v Plzni a Českých Budějovicích. Hlavním tématem byly finance - společně s partnery akce jsme účastníkům radili, jak vydělat peníze nebo jak ušetřit na firemních nákladech.

PODNIKATELSKÉ SEMINÁŘE PLZEŇ A ČESKÉ BUDĚJOVICE

Další dva ze série letošních podnikatelských seminářů Profitu se uskutečnily minulý týden v Plzni a Českých Budějovicích. Hlavním tématem byly finance - společně s partnery akce jsme účastníkům radili, jak vydělat peníze nebo jak ušetřit na firemních nákladech.

Zástupci krajských úřadů, hospodářských komor i agentur CzechInvest a CzechTrade prezentovali aktuální možnosti dotací z krajských, státních i unijních zdrojů. Na seminářích se znovu potvrdilo, že většina podnikatelů považuje systém dotací za velmi komplikovaný. Řada účastníků vyjádřila obavu, že si kvůli složité administraci zaplatí drahého poradce a výsledek - tedy dotace - se přesto nedostaví.

BRAND24

V Českých Budějovicích si podnikatelé pochvalovali výbornou spolupráci s Jihočeskou hospodářskou komorou. Její zástupkyně Dana Feferlová mimo jiné připomněla, že největším problémem podnikatelů na jihu Čech je neinformovanost. Moravská informační centra pro podnikatele prý dostávají více dotazů a podnětů než centrum jihočeské.

O možnostech získání peněz z Evropské unie či spolufinancování projektů hovořili zástupci Českomoravské záruční a rozvojové banky, České spořitelny. S novými možnostmi získávání veřejných zakázek seznámil zástupce Asociace PPP, která se zaměřuje na spolupráci soukromého a veřejného sektoru. Další partneři semináře - telekomunikační společnosti T-Mobile a GTS Novera - prezentovali svá efektivní řešení komunikace ve firmě. Díky moderním technologiím lze výrazně ušetřit na provozních nákladech.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).