Menu Zavřít

PROFESE - KONTAKTY - INFORMACE

14. 6. 2004
Autor: Euro.cz

TURISTICKÁ CENTRA 2004Mezinárodní odborná konference o hotelnictví a turizmu Turistická centra 2004 se bude konat v hotelu Corinthia Towers v Praze 24. června. Podtitul názvu konference napovídá, čemu se toto odborné fórum bude především věnovat: Investiční příležitosti - nové výzvy a možnosti pro rozvoj podnikání, budoucí prosperita není možná bez dnešních investic.

TURISTICKÁ CENTRA 2004

Mezinárodní odborná konference o hotelnictví a turizmu Turistická centra 2004 se bude konat v hotelu Corinthia Towers v Praze 24. června. Podtitul názvu konference napovídá, čemu se toto odborné fórum bude především věnovat: Investiční příležitosti - nové výzvy a možnosti pro rozvoj podnikání, budoucí prosperita není možná bez dnešních investic.

Hlavním cílem konference je ukázat příležitosti pro investiční rozvoj podporující cestovní ruch, přispět k orientaci v možnostech financování těchto investic ze strukturálních fondů EU, seznámit účastníky s novými trendy v oblasti turistických center, zhodnotit význam a rozvojový potenciál těchto destinací v rámci Česka i Evropské unie, umožnit výměnu poznatků a zkušeností a na konkrétních příkladech z domova i ze zahraničí demonstrovat fungování a nové trendy v podpoře a rozvoji turistických center. Pozornosti neujde ani efektivita programů státní podpory cestovního ruchu v ČR a kvalita navazující funkční infrastruktury.

Konference je rozdělena do čtyř tematických částí. První blok bude věnován rozvoji cestovního ruchu v ČR v roce 2004, Společnému regionálnímu operačnímu programu (SROP) a možnosti čerpání prostředků z dalších fondů EU. Druhý blok se zaměří na rozvoj turistického ruchu v Praze a příklady turisticky atraktivních investičních projektů. Hlavním tématem třetího bloku bude konání kongresu ASTA v roce 2006 v Praze. V posledním bloku se účastníci seznámí se zahraničními zkušenostmi (Španělsko, chorvatsko, Maďarsko, Rakousko) a prostor bude věnován širší diskuzi pro případné objasnění konkrétních modelových situací.

O VNITROPODNIKOVÝCH CENÁCH Na 17. června je v sídle Hospodářské komory v Praze 9 připravený odborný seminář Problematika vnitropodnikových cen. Na semináři vystoupí odborníci společností Linklaters, Pri-cewaterhousecoopers Česká republika, s. r. o. a Martin Jareš, vedoucí samostatného oddělení daňových příjmů Ministerstva financí ČR. Program a přihlášku naleznete na http://www.icccr.cz/konf/seminar.ht ml?44 VYHLÁŠENÍ CENY INOVACE PRO ROK 2004 Při příležitosti konání konference ve dnech 5. a 6. května 2004 v Žitavě věnované aktivitám na poli inovačních technologií v příhraničí Svobodného státu Sasko, Vojvodství Wroclav a Karlovarského, Ústeckého a Libereckého kraje byla vyhlášena pro rok 2004 již podruhé Cena Inovace 2004. Jedná se o mezinárodní ocenění, které uděluje Euroregion Neisse–Nisa-Nysa pro podnikatele mající sídlo své organizace v tomto euroregionu. Patronát nad akcí převzalo prezidium Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa. Cena Inovace 2004 se uděluje v kategoriích Nejlepší inovace (Best Inno-vation), Nejlepší partnerství (Best Partnership) a poprvé i kategorii Nejlepší spolupráce veřejného a soukromého sektoru (Best Public Private Partnership). Cílem je prostřednictvím těchto ocenění vyjádřit veřejné uznání malým s středním podnikům za vynikající výsledky dosažené v oblasti vývoje a uplatnění nových technologií v příhraničí Německa, Polska a ČR. O první dvě ceny se mohou ucházet malé a střední podniky se sídlem v Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa. Ve třetí nové kategorii jsou žadateli opět malé a střední podniky spolupracující s orgány samosprávy a místní správy v přeshraničních regionálních projektech v celém euroregionu. Přihlášky k účasti v soutěži musí být odeslány v písemné formě na jednotném formuláři nejpozději na jednotlivá národní kontaktní místa do 15. srpna 2004. Účast v soutěži je bezplatná. V české části euroregionu je kontaktním místem, které přijímá přihlášky, Okresní hospodářská komora Liberec. tel.: 485100148, e-tnail: info@ohkliberec.cz www.ohkliberec.cz KIA HLEDÁ PARTNERY

Zástupci korejské automobilky Kia, která začne letos stavět u Žiliny nový

závod, začali hledat partnery v České republice. Investoři se zajímají nejen o firmy, jejichž činnost se týká výroby aut, ale také o společnosti nabízející leteckou dopravu, pracovní oděvy nebo o služby personálních agentur. Hospodářská komora okresu Přerov jako Informační místo pro podnikatele v Olomouckém kraji je s korejskými zástupci realizace projektu na Slovensku ve stálém kontaktu. V tuto chvíli přerovská komora obdržela informaci pro české firmy, že v průběhu června a července mají projektoví manažeři zájem přímo oslovit české firmy v oborech výroby plastových částí, větracích hadicí, bezpečnostních pásů, skleněných částí, volantů, větracích systémů, venkovních klik, zpětných a vnitřních zrcátek, ventilátorů a podlahových podložek. Firmy mají šanci vejít v kontakt se zástupci firmy Kia prostřednictvím databáze subdodavatelů, přičemž je nutno vyplnit předepsaný formulář, který je k dispozici na úřadě HK okresu Přerov.

BRAND24

Výstavba nového závodu za 700 milionů eur, který zaměstná až 2400 lidí a s produkcí 200 tisíc aut, začne v roce 2006.

tel.: 581210 205

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).