Menu Zavřít

PROFESE - KONTAKTY - INFORMACE

9. 2. 2004
Autor: Euro.cz

O NOVINKÁCH V ÚČETNICTVÍ Seminář Novinky v účetní oblasti-2004 se koná 12. února v Obecním domě v Praze. Hovořit se bude o novele zákona o účetnictví, novele souvisejících vyhlášek a o českých účetních standardech. tel.

O NOVINKÁCH V ÚČETNICTVÍ

Seminář Novinky v účetní oblasti-2004 se koná 12. února v Obecním domě v Praze. Hovořit se bude o novele zákona o účetnictví, novele souvisejících vyhlášek a o českých účetních standardech.

tel.: 224 895 567

EVROPSKÁ UNIE A OCHRANA SPOTŘEBITELE

V polovině února začíná pilotní testování „Vzdělávacího programu v oblasti ochrany spotřebitele a odpovědnosti za výrobek pro ekonomické operátory malých a středních podniků“, pořádaného v rámci programu Leonardo da Vinci. Modulový vzdělávací program mapuje konkrétní nařízení a směrnice EU týkající se svobodného pohybu zboží a odpovědnosti výrobce za výrobek. Cíleně se věnuje ochraně spotřebitele, technickým normativům, orgánům dozoru nad trhem, posuzování míry shody s harmonizovanými technickými normami a označovaní zboží značkou CE (prohlášení výrobce o vhodnosti výrobku, resp. certifikaci a technické inspekci výrobku). Jedná se o vzájemné uznávání výsledků zkoušek a certifikace ve vztahu k ochraně oprávněných zájmů spotřebitelů. Účastníci budou rovněž seznámeni s technikou komunikace a řešení spotřebitelských sporů (mediace, rozhodčí řízení) mezi výrobcem a spotřebitelem, resp. prodejcem a spotřebitelem vyplývajících z 24měsíčních záručních lhůt na spotřební zboží podle evropské legislativy. Úvodní seminář se koná 17. února v Kopřivnici. Kurz je určen pro manažery obchodních úseků, manažery zodpovědných za export nebo manažery jakosti.

tel.: 224 934 088, 224 934 512

KONTAKTNÍ SETKÁNÍ V OBORU IT

Kontaktní setkání pro firmy z oboru informačních technologií a telekomunikací se uskuteční 17. února 2004 na úřadě německé partnerské komory IHK Plauen. Regionální hospodářská komora Poohří jej pořádá ve spolupráci se Sasko-českým kontaktním centrem, které působí při IHK Plauen a jehož cílem je podporovat spolupráci firem a podnikatelů z obou zemí. Firmy z uvedených oborů zde budou mít možnost přímého jednání s německými partnery.

tel. 352 638 486

STRUKTURÁLNÍ FONDY A JEJICH APLIKACE V ČR

BRAND24

Odbor vzdělávání HK ČR pro velký zájem opakuje 25. února kurz „Strukturální fondy a jejich aplikace v ČR“. Jeho cílem je poskytnout orientaci v evropské strukturální politice, v implementaci Evropských strukturálních fondů v ČR a připravit účastníky na zpracovávání projektů pro Evropské strukturální fondy Je součástí volného cyklu kurzů k přípravě na čerpání prostředků z fondů EU Celý cyklus se bude opakovat v březnu. n

tel: 224 096 551

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).