Menu Zavřít

PRODUKTY NA TRHU

27. 10. 2003
Autor: Euro.cz

V nejmasivnějším vydání jako Encyclopaedia Britannica 2004 Ultimate Reference Suite na šesti CD-ROM nebo jednom DVD-ROM nosiči obsahuje přes sto tisíc hesel plus dvě zjednodušené verze encyklopedie pro studenty.

ENCYCLOPAEDIA BRITANNICA

Kromě toho dostanete atlas světa, několik výkladových slovníků, 21 tisíc multimediálních doplňků nebo časové osy zahrnující významné osobnosti, události či objevy minulosti. Od roku 1993 jsou součástí programu ročenky, shrnující vše podstatné o dění v daném roce, a to se zvláštním zřetelem na události, týkající se Evropy. Encyclopaedia Britannica (zachovávající staroanglický pravopis výrazu encyklopedie) má rovněž svou on-line internetovou podobu, kde je ale dostupná jen základní část z vymožeností, obsažených v počítačovém programu.

 

BRAND24

UNIVERSUM 3

N a dvou discích najdete 130 tisíc hesel z nejrůznějších oborů lidské činnosti, doplněných deseti tisíci obrázků. Slušné jsou nástroje k pátrání po informacích. Uživatelské rozhraní podporuje fulltextové vyhledávání v celém obsahu nebo třídění a výběr hesel podle cca 300 oborů s možností ještě přesnějšího členění. Hesla jsou navíc propojena hypertextovými odkazy jako internetové stránky. Obdobně funguje interaktivní mapa s přímými skoky na hesla o vybraných městech nebo lokalitách. Multimediální část zahrnuje 110 video (komentář namluvil herec Pavel Soukup) a 240 audio ukázek, fungujících jako názorné doplnění hesel nebo jako unikátní historické dokumenty. Hesla i obrázky je možné bez omezení tisknout nebo kopírovat do schránky a vkládat do vlastních dokumentů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).