Menu Zavřít

Pro koho vlastně je ČMZRV

30. 6. 2003
Autor: Euro.cz

DopisyJsem živnostník a čtenář Vašeho časopisu (mimo jiné). V Profitu č. 26 mě zaujal titulní článek s nadpisem "ČMZRB: banka pro malé podnikatele?" Domnívám se, že otazník za touto větou je skutečně na místě. Žádal jsem tuto banku o úvěr prostřednictvím Regionálního podnikatelského informačního centra v Hradci Králové.

Dopisy

BRAND24

Jsem živnostník a čtenář Vašeho časopisu (mimo jiné). V Profitu č. 26 mě zaujal titulní článek s nadpisem „ČMZRB: banka pro malé podnikatele?“ Domnívám se, že otazník za touto větou je skutečně na místě. Žádal jsem tuto banku o úvěr prostřednictvím Regionálního podnikatelského informačního centra v Hradci Králové. Zpracoval jsem pod dohledem centra a banky projekt, celý štos papírů, na tlouštku dvou centimetrů, který měl veškeré náležitosti. Jednalo se o 900 tisíc korun. Podnikám v maloobchodě. Máme cca 2000 položek potravinářského zboží. Ve vlastní režii jsme rozšířili prodejnu cca o 120 m 2 včetně sociálního zázemí, podle požadavku EU. Zkolaudovali jsme a prodejna je v provozu od 8. 12. 2003. Potom jsme potřebovali levné peníze. Proto jsme vypracovali projekt, který se opíral o technologické dovybavení, chladírenskou techniku a pokladní systém. Po předání a doplnění projektu byl projekt zamítnut s tím, že Českomoravská záruční a rozvojová banka nemůže nést tak velké riziko. Firma, dá se říci, funguje, rozvíjí se, má klientelu, ale peníze za rozumnou cenu jsme nedostali. Takže na závěr se ztotožňuji s otazníkem na konci vašeho titulku, který naznačuje, že Českomoravská záruční a rozvojová banka pro malé podnikatele není.

Vážení čtenáři! Budeme rádi, podělíte-li se s námi o svoje názory a zkušenosti. Uvítáme reakce na naše články i podněty ze života, které nás mohou inspirovat k dalším materiálům. Pište nebo telefonujte: Profit Vinohradská 1511/230 100 00 Praha 10, tel.: 225 010 366, fax: 225 010 377, profit@profit.cz

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).