Menu Zavřít

Přerovsko chce dobudovat kanalizaci

17. 7. 2006
Autor: Euro.cz

Akciová společnost Vodovody a kanalizace Přerov (VaK) vypsala veřejnou obchodní soutěž na firmu, která opraví a dobuduje v přerovském regionu kanalizační síť. „Investice si vyžádá podle odhadů bezmála 355 milionů korun,“ řekl ředitel firmy Miroslav Dundálek. Zájemci o zakázku se mohou hlásit do 24.

Akciová společnost Vodovody a kanalizace Přerov (VaK) vypsala veřejnou obchodní soutěž na firmu, která opraví a dobuduje v přerovském regionu kanalizační síť. „Investice si vyžádá podle odhadů bezmála 355 milionů korun,“ řekl ředitel firmy Miroslav Dundálek.

Zájemci o zakázku se mohou hlásit do 24. srpna. VaK bude po vítězi klání chtít, aby akci zahájil příští rok v únoru a dokončil ji v září 2009.

BRAND24

Součástí investice budou podle Dundálka rekonstrukce a dostavba kanalizace v Kojetíně, opravy uličních stok v Přerově, modernizace čistírny odpadních vod v Lipníku nad Bečvou a vybudování kanalizační sítě v Drahotuších, které jsou místní částí Hranic.

Díky akci se na Přerovsku rozšíří počet lidí napojených na kanalizaci. V Kojetíně přibude podle Dundálka asi 750, v Drahotuších 1500 lidí. „Akce je investicí do zlepšení životního prostředí. Přispěje například ke zvýšení čistoty řeky Bečvy,“ podotkl ředitel společnosti VaK Přerov.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).