Menu Zavřít

Pražské úředníky čeká stěhování

16. 1. 2006
Autor: Euro.cz

Většina úředníků pražského magistrátu se přestěhuje do budovy bývalého sídla energetické firmy ČEZ v Jungmannově ulici. Městská rada schválila nabídku firmy Copa Retail Sebastiana Pawlovského na dvacetiletý nájem a správu domu. „Společnosti, která nyní budovu vlastní, budeme platit za pronájem a další služby 239 milionů korun ročně,“ řekl ředitel magistrátu Martin Trnka.

Magistrát chce do budovy sestěhovat zhruba 1200 z 1850 pracovníků. Úředníci nyní sídlí na 36 adresách v různých částech Prahy. Magistrátu zůstane archiv na Chodovci, dvě hlavní budovy na Mariánském náměstí a náměstí Franze Kafky a odloučená pracoviště odboru dopravně-správních agend.

CONTENT24

Představitelé magistrátu říkají, že v konečném součtu by stěhování nemělo město nic stát, naopak by se mělo ušetřit. Roční úspora se podle Trnky odhaduje na 45 milionů korun. Stěhování úředníků plánuje Trnka na léto, pokud ale stihne vlastník upravit budovu pro potřeby magistrátu. V návrhu smlouvy je totiž uvedeno, že na to má devět měsíců od podpisu ujednání.

Budovy ve vlastnictví města, které magistrát opustí, budou využity komerčně; uvažuje se o pronájmech i prodejích. Jsou mezi nimi i cenné domy blízko Staroměstského náměstí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).