Menu Zavřít

Právníci roku 2010

21. 1. 2011
Autor: Euro.cz

PRÁVO

BRAND24

Soutěž Právník roku, kterou pořádá Česká advokátní komora a společnost epravo.cz, má své vítěze za loňský rok. Jejich jména byla oznámena v pátek 21. ledna v pražském Top Hotelu.
V soutěži bylo uděleno osm cen. Právníkem roku v oblasti občanského práva se stal viceprezident Notářské komory ČR Miloslav Jindřich. Za trestní právo byl oceněn Jaroslav Fenyk, profesor Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně a advokát z kanceláře White & Case. Za obchodní právo získal titul Miloš Tomsa, soudce vrchního soudu v Praze a předseda komise ministerstva spravedlnosti pro přípravu nového občanského zákoníku. V oblasti rodinného práva se vítězkou stala Hana Nová, soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 8. Právníkem roku v kategorii právo informačních technologií je advokát a soudní znalec Bohumír Štědroň.
V kategorii „pro bono“, v níž jsou právníci oceňováni za bezplatné poskytování právních služeb, zvítězila plzeňská advokátka Petra Marková. Talentem roku, což je ocenění určené mladým a začínajícím právníkům do 33 let, se stal Jan Tryzna, odborný asistent na právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a advokát. Do právnické síně slávy byl uveden profesor Karel Malý, bývalý rektor Univerzity Karlovy a nyní vedoucí centra právněhistorických studií na Ústavu právních studií Univerzity Karlovy.
Ocenění Právník roku 2010 mohl v rámci zmíněných osmi kategorií získat libovolný právník, kterého navrhla odborná veřejnost. Nominace probíhaly od května do konce října loňského roku. O výsledcích rozhodla odborná porota v čele s Martinem Vychopeněm, předsedou České advokátní komory.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).