Menu Zavřít

Praha bude řídit provoz na třetině světa

15. 9. 2003
Autor: Euro.cz

PŘESUNOUT VĚTŠINU SVÝCH IT AKTIVIT Z VELKÉ BRITÁNIE A ŠVÝCARSKA DO ČESKÉ REPUBLIKY SE ROZHODLI PŘEDSTAVITELÉ NADNÁRODNÍHO KONCERNU DHL - NEJVĚTŠÍ LOGISTICKÉ SPOLEČNOSTI NA SVĚTĚ.

DHL vybuduje operační centrum pro Evropu v Praze

BRAND24

PŘESUNOUT VĚTŠINU SVÝCH IT AKTIVIT Z VELKÉ BRITÁNIE A ŠVÝCARSKA DO ČESKÉ REPUBLIKY SE ROZHODLI PŘEDSTAVITELÉ NADNÁRODNÍHO KONCERNU DHL - NEJVĚTŠÍ LOGISTICKÉ SPOLEČNOSTI NA SVĚTĚ.

Nové evropské operační centrum informačních technologií bude v Praze. Už na počátku bude znamenat 500 pracovních příležitostí a jejich množství se v dalších letech ještě významně zvýší. Uplatnění najdou kvalifikovaní odborníci včetně čerstvých absolventů vysokých škol. Podle ředitele agentury CzechInvest Martina Jahna je na tomto projektu vidět, že Česko je konečně schopno konkurovat dosavadním evropským centrům strategických služeb, jakými jsou Velká Británie, Irsko a Nizozemsko. „V e světové ekonomice se nyní rozhoduje o tom, které státy budou vývozci sofistikovaných služeb. Získání investice DHL je tím nejlepším důkazem, že Česká republika má ze zemí přistupujících k Evropské unii největší šanci stát se v této oblasti novým evropským centrem,“ uvedl Jahn. Výše investice, o níž CzechInvest a DHL jednaly osm měsíců, zatím není známa, ale měla by se pohybovat v řádu miliard korun. O umístění v Česku rozhodla podle globálního ředitele informačních systémů DHL Stephena McGuckinga dostupnost kvalifikované a flexibilní pracovní síly, dobře vybudovaná a spolehlivá telekomunikační síť, dobré letecké spojení a také optimální pobídka. Na oblast strategických služeb se systém investičních pobídek rozšířil před rokem. Do té doby se pobídky týkaly pouze zpracovatelského průmyslu. Smyslem vybudování nového IT operačního centra v Praze je řízení a podpora celé evropské IT infrastruktury DHL z jediného místa. Prostory centra budou připraveny do května příštího roku. Bude zastřešovat celý evropský region a vytvoří spolu s centrem DHL v USA a asijským centrem v Malajsii jednolitou IT infrastrukturu. Společnost DHL vstoupila na československý trh prostřednictvím místního přepravce již v roce 1986 jako první expresní služba. První pobočku založila v Praze v roce 1991. Dnes zaměstnává v síti poboček po celém Česku více než 1700 lidí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).