Menu Zavřít

Praha 1 pronajme Werichovu vilu

13. 6. 2005
Autor: Euro.cz

Radnice Prahy 1 chce najít nájemce pro takzvanou Werichovu vilu na Kampě. O přesných podmínkách veřejné soutěže rozhodnou radní zřejmě v tomto týdnu. Soutěž by mohla být uzavřena v září. „Mezi hlavní kritéria budou patřit způsob využití budovy, výše nájemného a doba pronájmu,“ řekl starosta Vladimír Vihan.

Podle plánů by se mělo v prvním a druhém patře vily bydlet, v přízemí bude prostor pro kulturní využití.

Městská část podle starosty nechce říkat přesně, co by si ve vile představovala. Nebude nařizovat, zda má být přízemí veřejně přístupné, nebo ne. Není jasné ani to, zda tam zůstanou dva byty, nebo tam bude jen jeden. „Uvidíme, jaké přijdou nabídky,“ uvedl starosta. Naopak už je známo, co ve vile nebude. „Nedovedu si představit například kasino nebo noční klub,“ poznamenal místostarosta Petr Burgr.

Budovu v srpnu 2002 poškodila povodeň, radnice ji nyní opravuje. Rekonstrukce skončí podle Burgra na částce 12 milionů korun. Vila pocházející z poloviny 17. století bude staticky zajištěna, dostane nový krov, střechu, fasádu a okna. Vnitřní úpravy odhadem za osm milionů korun se uskuteční až po dohodě s budoucím nájemcem.

Foto popis| Werichova vila na pražské Kampě hledá nájemce.

BRAND24

Foto autor| foto: Profit - Luďek Vycpálek

O autorovi| RUBRIKU PŘIPRAVUJE PETR KUČERA

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).