Menu Zavřít

PPL postaví v Praze největší překladiště balíků

3. 6. 2010
Autor: profit

Kurýrní firma PPL chce v Praze do roku 2012 vybudovat největší balíkové překladiště v Česku. Kapacita bude 12 tisíc zásilek za hodinu, náklady zatím společnost nezná.

Autor: ppl.cz

V současné době je nejvytíženějším doručujícím depem PPL brněnská pobočka, kam průměrně denně dováží 8200 zásilek. Největší depo na svozu je v Praze - Uhříněvsi s počtem 9200 zásilek denně. V prosinci 2009 se v Brně rekordně doručovalo 14.200 zásilek, v Praze bylo svezeno na 15.200 zásilek denně.

CONTENT24

PPL patří spolu s DHL do skupiny Deutsche Post. S DHL otevřela letos v květnu v Hradci Králové již pátý společný terminál. Nyní má PPL v Česku celkem 13 regionálních dep a centrální překladiště v Praze - Malešicích.

Společnost PPL (Professional Parcel Logistic) byla založena v roce 1995. Od začátku se specializovala na expresní přepravu balíků z domu do domu pro podniky, firmy a podnikatele s doručením následující pracovní den. Členem skupiny DHL Deutsche Post je od roku 2006. V současnosti doručí několik milionů balíků ročně a pět procent služeb realizuje v zahraničí. Začátkem června by měla přepravit stomiliontý balík.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).