Menu Zavřít

PPF kupuje GE Money na Slovensku

30. 5. 2008
Autor: Euro.cz

Během krátké doby by měla mít skupina PPF pod svými křídly slovenskou GE Money. Do konce května má být podepsána smlouva mezi Home Credit Slovensko, která patří do skupiny PPF Group, a slovenskou GE Money.

Tímto obchodem chce PPF rozšířit především vliv své společnosti Home Credit na Slovensku, která by se díky tomu stala lídrem tamního trhu. Tuto informaci potvrdily týdeníku Profit nezávisle na sobě tři zdroje.

Cena, kterou by měla PPF za koupi GE Money zaplatit, bude teprve stanovena po podepsání smlouvy a poté, co ji projedná a případně schválí slovenský antimonopolní úřad. Ten na to má lhůtu šesti měsíců.

BRAND24

GE Money patří mezi přední společnosti na slovenském trhu, specializuje se na financování spotřebitelských nákupů. Patří do skupiny Global Consumer Finance, části koncernu General Electric, která poskytuje úvěrové služby maloobchodníkům a spotřebitelům v celé Evropě. GE Money na Slovensku disponuje sítí přibližně 1480 prodejen. Významné místo má i mezi slovenskými leasingovými společnostmi. Poskytuje služby spojené s financováním nákupu nových a ojetých automobilů a má nejvyšší podíl na trhu v leasingu ojetých vozů.

Do PPF Group, v níž drží 94 procentní podíl Petr Kellner, již patří  Home Credit & Finance Bank, což je dvojka na ruském trhu se splátkami, a 38 největší banka v zemi. Tam proběhnou od 1. července i výrazné personální změny, neboť ji nově povede Ivan Svítek, který pracoval přes deset let v GE, v oblasti strategického a operativního řízení finančních služeb a spotřebitelského úvěrování.  Posledních pět posledních pět let byl generálním ředitelem GE Money v Brazílii. Dosavadní šéf ruského Home Credit Jiří Šmejc, současně jeden z akcionářů skupiny, bude z pozice akcionáře i nadále vykonávat senior dohled nad bankovní činností skupiny v Rusku. Finanční ředitelkou celé skupiny Home Credit se ke stejnému datu má stát Soňa Slavčeva, která přichází rovněž ze společnosti GE.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).