Menu Zavřít

PPF Group vstupuje do zemědělského podnikání v Rusku

27. 7. 2011
Autor: profit

PPF Group N.V. nabyla prostřednictvím své dceřiné společnosti Bavella B.V. 100 procent akcií ruského zemědělského holdingu RAV Agro-Pro se sídlem ve Voroněži. Skupina o tom informovala dnes.

PPF Group vstupuje do zemědělského podnikání v Rusku

Foto: Profimedia.cz

Na transakci se jako spoluinvestor účastní mezinárodní investiční fond RP Capital, který má 20procentní podíl ve společnosti Bavella B.V. Cena ani další detaily transakce se po dohodě zúčastněných stran nezveřejňují. Transakce už byla schválena příslušnými ruskými regulátory.

BRAND24

V souladu se strategií odvětvové diverzifikace svého podnikání vstupuje tak skupina PPF do nového, slibného segmentu - z hlediska potenciálního růstu. Jejím cílem je zvýšit efektivitu ruského agroholdingu jak přenosem know-how od mezinárodního managementu se znalostí trhů srovnatelné velikosti, tak i zásadními procesními změnami,“ komentoval mluvčí PPF Alexej Bechtin. Podle něj je tato investice dalším potvrzením postavení PPF jako jednoho z významných zahraničních investorů do reálné ekonomiky Ruska.

Holding RAV Agro-Pro patří k předním zemědělským podnikům tzv. „černozemní“ oblasti středního a jižního Ruska. V rostlinné výrobě hospodaří na 164,5 tisících hektarů půdy v regionech Voronež, Orel, Penza, Rostov na Donu a Kursk. Společnost má také významné kapacity v živočišné výrobě, která tak tvoří základ vertikální integrace v zemědělské produkci, s obrovským potenciálem pro budoucí růst.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).