Menu Zavřít

Pozvánky 8

15. 2. 2012
Autor: Euro.cz

Společnost

OD 26. LEDNA DO 20. DUBNA

Middle East Europe Výstava Middle East Europe v pražském Centru současného umění DOX prezentuje díla evropských umělců reagující na blízkovýchodní konflikt v přímé konfrontaci s pracemi jejich palestinských a izraelských kolegů. Projekt zároveň demonstruje historickou i současnou provázanost Evropy a Blízkého východu. Součástí výstavy bude doprovodný program filmových projekcí Příliš blízký východ a konference, na níž vystoupí palestinští, izraelští a evropští umělci společně s mírovými aktivisty a odborníky na tento region. Záměrem konference je kriticky vyhodnotit způsoby, jimiž mediální obrazy konfliktu tvarují jeho „podstatu“, a ukázat možné dopady umění zabývajícího se touto problematikou.

OD 15. ÚNORA

Nový (z)boží 2011
České centrum Bratislava a Design Cabinet.CZ zvou bratislavské publikum na výstavu Nový (z)boží 2011, která představí exponáty oceněné Národní cenou za studentský design. Tato soutěž je nejstarší českou a jedinou ryze odbornou soutěží mladých designérů, která nemá obdobu v Evropě ani jinde ve světě. Výstava potrvá do 15. března 2012, její kurátorkou je Lenka Žižková. Expozice Nový (z)boží 2011, která byla k vidění už ve Vídni, se z Bratislavy dále přesune do Londýna a Mnichova.

22. ÚNORA

Konference Real Estate Market - Winter 2012
Již XI. ročník odborné konference Real Estate Market – Winter 2012 pořádá Stavební fórum ve středu 22. 2. od 9.30 (registrace od 8.30) v hotelu Andel’s, Stroupežnického 21, Praha 5. Na konferenci zazní fundované informace o novém občanském zákoníku. O jeho dopadu na trh nemovitostí budou diskutovat Michal Hink (Salans Europe), Jiří Pácal (Central Europe Holding) či Karel Večeře (ČÚZK). Další diskusní panely budou zaměřeny na problematiku financování nemovitostí a rezidenční luxus v recesi. O pražském územním plánu, dopravní infrastruktuře a velkých rozvojových projektech budou v panelu Praha a udržitelný rozvoj hovořit Leoš Anderle (Sekyra Group), Jitka Cvetlerová (Magistrát hl. města Prahy), Tomáš Hudeček (první náměstek primátora), Jan Kasl (Best Development Prague) a další.

===== 22. ÚNORA =====
Festival Česká inovace 2012

Program Festivalu Česká inovace 2012 slibuje inspirativní fórum osobností z Česka i ze zahraničí a přehlídku více než 80 soutěžních inovací. Festival, který se uskuteční 22. 2. 2012 v Národní technické knihovně v Praze, bude platformou, kde se inovátoři potkají s úspěšnými manažery, kouči a odborníky z mnoha oblastí a úrovní řízení. V diskusi s nimi získají ucelený přehled a praktické rady, jak nové nápady a projekty jednotlivců, studentů nebo malých a středních firem proměnit v obchodní příležitosti. Součástí celodenního programu je také společenský večer, v jehož průběhu budou vyhlášeni vítězové celostátní soutěže inovátorů a proběhne přímé hlasování o absolutním vítězi.

CONTENT24

DO 29. ÚNORA

Statečné psí srdce 2011
Také letos vyhlásil časopis Psí kusy ve spolupráci s odborným záchranářským časopisem Rescue report a pod záštitou Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR anketu Statečné psí srdce. Do pravého poledne 29. února může veřejnost nominovat své adepty. O vítězích čtyř kategorií bude rozhodovat odborná porota. Statečné psí srdce jako partnerská akce Zlatého záchranářského kříže je v České republice jedinečným oceněním tohoto druhu. Do projektu jsou zapojeni jak odborníci z různých bezpečnostních a záchranářských profesí, tak široká veřejnost.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).