Menu Zavřít

Pozvánky 6

1. 2. 2012
Autor: Euro.cz

Společnost


===== OD 2. DO 25. ÚNORA

Výstava Nebe, peklo, hrách
V galerii Českého centra Praha bude od 2. do 25. února 2012 k vidění výstava Nebe, peklo, hrách (Vegetální imaginace). Výstava reflektuje tvorbu Francouze českého původu Yana Zelenky, který si úspěšně vydobyl svoje místo ve světě francouzského vizuálního umění. Podtitul výstavy skýtá návštěvníkům mnoho prostoru pro vlastní fantazii. Výstava, jejímž kurátorem je Adam Hoffmeister, vznikla ve spolupráci s Českým centrem Paříž za podpory Francouzského institutu v Praze.

7. ÚNORA

Sambasunda Quintet v Akropoli
V Paláci Akropolis vystoupí v úterý 7. února od 19.30 indonéská kapela Sambasunda Quintet. Sestavu vede skladatel a multiinstrumentalista Ismet Ruchimat, který před třiceti lety založil dnes legendární Jugala Orchestra a je pilířem hudební scény v indonéském univerzitním městě Bandungu. Z virtuózního jádra původně 17členného ansámblu vznikl Sambasunda Quintet, inspirovaný nabídkou německé hudební přehlídky KlangKosmos. V jejím rámci skupina odehrála 23 koncertů a natočila album s renomovaným producentem Colinem Bassem. Pětičlennou sestavu tvoří zpěvačka a tanečnice Rita Tila a hudebníci hrající na obrovitou, model lodi připomínající citeru kacapi, housle, flétnu, unikátní laděné bicí kendang.

OD 9. ÚNORA

Divadelní představení Jeppe z vršku
Vynikající komedie Ludwiga Holberga Jeppe z vršku se po letech vrací do Prahy, tentokrát na jeviště Divadla Na Jezerce. Tuto variaci na téma staré dánské komedie si podle jeho slov zamiloval principál „Jezerky“ a režisér Jan Hrušínský, když v ní hrál titulní roli jeho otec Rudolf Hrušínský v 60. letech v Národním divadle. Na Jezerce se hlavní role ujme Radek Holub, se kterým Hrušínský pravidelně spolupracuje. Premiéru bude mít Jeppe z vršku 9. února 2012.

OD 10. DO 16. ÚNORA

Artsemestr 2012
Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze tradičně otevře všechny své ateliéry veřejnosti. Od 10. do 16. 2. bude mít každý z návštěvníků zimního Artsemestru možnost zjistit, které tendence a směry formují studenty Katedry architektury, designu, volného a užitého umění. Prezentace prací (například soch, obrazů, oděvů, šperků či prototypů výrobků) vychází z úkolů, které svým posluchačům na začátku každého semestru stanoví vedoucí ateliéru. Na letošním Artsemestru se poprvé představí výsledky tvorby studentů ateliéru keramiky pod vedením designéra Maxima Velčovského, premiéru bude mít ateliér architektura IV, který od září převzal Roman Brychta, a ateliér architektura III, do kterého nastoupil na místo vedoucího Imrich Vaško. Poslední změnou na postech vedoucích ateliérů je dvojice Dominik Lang a Edith Jeřábková, která se postavila do čela ateliéru sochařství.

BRAND24

OD 10. DO 21. ÚNORA

Bohemian Carnevale
Projekt Bohemian Carnevale navazuje na historické výpravné alegorické slavnosti pořádané každoročně na území Čech. Jejich počátek sahá až do období středověku. Projekt je znovuzrozením tohoto fenoménu oslavujícího lidskou radost a pospolitost. Bohemian Carnevale se koná v masopustním období v Praze. Koná se na veřejných prostranstvích, v palácích, muzeích, galeriích, divadlech, školách a dílnách, ale také v restauracích a obchodech.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).