Menu Zavřít

Pozvánky 50

8. 12. 2011
Autor: Euro.cz

Společnost

OD 23. LISTOPADU DO 29. LEDNA 2012

Výstava Bohuslava Reynka U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí v Praze probíhá výstava českého grafika a básníka Bohuslava Reynka. Je tomu již dvacet let, co se ve stejných prostorách konala jeho první velká expozice po mnohaletém umlčování. Letošní výstava přináší nový pohled na dílo, které vznikalo zcela v ústraní, v Petrkově u Havlíčkova Brodu, a do galerií nikdy programově nemířilo. Výstavu Reynkových prací v Domě U Kamenného zvonu připravila Galerie hlavního města Prahy ve spolupráci s mnoha veřejnými i soukromými galeriemi a jedenadvaceti soukromými sběrateli z České republiky a Francie. U příležitosti výstavy vydalo nakladatelství Arbor vitae vůbec první Reynkovu výtvarnou monografii.

OD 12. DO 15. PROSINCE

Vánoční taneční scéna 2011
Pro příznivce tanečního umění připravila konzervatoř Taneční centrum Praha 16. ročník festivalu Vánoční taneční scéna. Letos se uskuteční v prostorách nově zrekonstruované Míčovny a jeho spolupořadatelem je po devíti letech opět Správa Pražského hradu. Příležitost vychutnat si adventní čas a pastorální atmosféru prostřednictvím tanečního divadla budou mít v Míčovně jak děti, tak dospělí. Na čtyřech večerních představeních se kromě obou souborů konzervatoře Tanečního centra Praha – Balet Praha Junior a Baby Balet Praha – budou podílet také jejich kolegové z profesionálních divadel a tanečních škol. Začátek představení je vždy v 19.00 hodin.

OD 12. PROSINCE 2011 DO 1. LEDNA 2012

Výstava obrazů Waltera Liggesmeyera
V atriu Poslanecké sněmovny se koná výstava německého umělce Waltera Liggesmeyera, která je pořádána ve spolupráci s Výborem dobré vůle – Nadací Olgy Havlové. Vernisáže, která se koná 12. prosince v 18.30 hodin, se kromě umělce zúčastní velvyslanec Spolkové republiky Německo Detlef Lingemann, honorární konzul ČR v Severním Porýní-Vestfálsku Heinz Fennekold, ředitelka Nadace Olgy Havlové Milena Černá, Dirk Simons, místopředseda představenstva společnosti RWE-Transgas, která je hlavním partnerem výstavy, jakož i ředitel společnosti net4gas Thomas Kleefuss.

OD 14. DO 18. PROSINCE

VŠUP SHOP
Další ročník speciální prodejní akce studentů a absolventů Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze nese název VŠUP SHOP. Supervizi nad akcí převzal Ateliér módní tvorby, vedený módním návrhářem Josefem Ťapťuchem. Mají to být právě módní návrhy z jeho ateliéru, jež tvoří dominantní část prodeje. Šaty, kalhoty a trička od budoucích módních návrhářů doplní práce studentů z jiných ateliérů. VŠUP SHOP neklade studentům žádná omezení, budou se proto účastnit i studenti z Ateliéru keramiky, designu výrobků či animace. Nabídku doplní absolventi Vysoké školy uměleckoprůmyslové, kteří mají dnes už zavedené jméno coby módní návrháři a stálou klientelu, například Chatty, Mirka Talavašková nebo Zuzana Sedmidubská.

BRAND24

15. PROSINCE

Megaton Fashion Show 2011
Módu s hudbou spojuje Megaton Fashion Show 2011, na níž se potřetí představuje práce českých hudebních designérů. Modely merchandise oblečení tradičně předvedou samy kapely, tentokrát v Paláci Akropolis. Na molu se objeví například členové skupin Tata Bojs, Wohnout, The Chancers či Rybičky 48. Všichni účinkující se na akci podílejí bez nároku na honorář a výtěžek z akce poputuje Nadaci Terezy Maxové. Letošní specialitou bude dražba kytar, které věnovala firma kytary.cz. Speciálně pro tuto příležitost nástroje pomalují hudebníci z kapel Sunshine, Vypsaná fiXa, Vladivojna La Chia, tatér Musa nebo grafik a frontman kapely Atari Terror Dan Kurz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).