Menu Zavřít

Pozvánky 49

30. 11. 2011
Autor: Euro.cz

Společnost

OD KONCE LISTOPADU 2011

Besedy s umělci a teoretiky V knihovně Domu fotografie se vždy v pondělí konají pravidelná setkání s umělci a teoretiky. Na každé z besed se představí jeden umělec, který se ve své práci nějakým způsobem dotýká média fotografie a jehož dílo je zastoupeno ve sbírkovém fondu Galerie hlavního města Prahy. Současně bude prezentována i méně viditelná, ale přesto důležitá činnost teoretiků, kteří fotografické médium reflektují. V rámci večera bude vždy vystaveno i vybrané dílo představeného autora.

OD 1. PROSINCE DO 31. PROSINCE

Ukradené dětství
Výstava Ukradené dětství od čtyř známých českých fotografek – Lenky Klicperové, Markéty Kutilové, Jarmily Štukové (Kovaříkové) a Alžběty Jungrové – bude k vidění celý prosinec v pražském klubu Rock Café. Fotografie zachycují různé podoby dětské práce, se kterými se fotografky setkaly při svých cestách zejména v Africe a Asii. Miliony dětí zde denně pracují v podmínkách, které škodí jejich zdraví a berou naději na bezstarostné dětství a vzdělání.

5. PROSINCE, OD 12 DO 18 HODIN

Mikulášský charitativní bazar v Pražské křižovatce
V odsvěceném kostele sv. Anny na Starém Městě se uskuteční již sedmý ročník tradičního Mikulášského charitativního bazaru. Stejně jako v předešlých letech i letos bazar vedle možnosti nakoupit si v předstihu vánoční dárky nabídne šanci přispět na dobrou věc. Nabízí se také možnost setkání se vzácnými hosty, doprovodný hudební program, mikulášská nadílka a v neposlední řadě lze navštívit unikátní prostor Pražské křižovatky, který je jinak veřejnosti přístupný jen zcela výjimečně.

OD 8. PROSINCE 2011 DO 22. LEDNA 2012

Výstava Současný český industriál
Výběr čtyř desítek realizací soudobé industriální architektury, která je důstojným nástupcem prvorepublikové kvality a tradice, lze zhlédnout v Galerii Jaroslava Fragnera. K vidění jsou příklady ryze funkčních staveb, jejichž majitelé nerezignovali na estetiku a zázemí, ale naopak oslovili přední renomované architekty, kteří navrhli výrobní a administrativní stavby pro konkrétní provozy úspěšných firem. Výstavu doplní česko-anglický katalog, který představí nejen samotné vybrané stavby, ale také historii průmyslové architektury v minulém a předminulém století a názory majitelů na existující objekty.

10. PROSINCE, OD 19 HODIN

Loutky v nemocnici
Občanské sdružení Loutky v nemocnici se již osmým rokem snaží o ulehčení pobytu dětí v nemocnicích a léčebnách prostřednictvím loutkového divadla, her a písniček. V Mlýnské kavárně na Kampě se 10. prosince uskuteční vánoční setkání s Loutkami v nemocnici, v rámci kterého budou k vidění i premiéry nových loutkových příběhů.

BRAND24

11. PROSINCE, OD 19 HODIN

Vystoupení tanečníků Rapa Nui
Komponovaný večer v Divadle Bolka Polívky je složen ze tří vzájemně propojených částí. Hlavním programem bude vystoupení domorodých tanečníků z Velikonočního ostrova – Rapa Nui. Prostřednictvím bojového tance hoko, který se ve své originální podobě dochoval pouze na ostrově Rapa Nui, tanečníci přiblíží místní kulturu, zvyky a obyčeje. Na tuto část programu plynule naváže přednáška dobrodruha a filmaře Steva Lichtaga, který na základě vlastních cestovatelských zážitků a zkušeností poodhalí roušku záhad a tajemství tohoto krásného a divokého kousku světa. Před a po ukončení akce je možné zhlédnout fotografickou výstavu dokumentující krásy ostrova.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).