Menu Zavřít

Pozvánky 41

7. 10. 2011
Autor: Euro.cz

Společnost

OD 23. ZÁŘÍ DO 29. LEDNA

Výstava Parker – čím se psaly dějiny… Unikátní výstava v Národním technickém muzeu přináší nejen průřez historií značky a nejprestižnější řady Parker Duofold, která letos oslaví 90. výročí, ale také pera z limitovaných sérií. K vidění bude například pero vyrobené ze vzácného stříbra z vraku španělské flotily potopené roku 1715 nebo Space Pen, jehož součásti pocházejí z „vesmírného odpadu“ průzkumné rakety Atlas. Nebudou chybět ani pera, která měnila dějiny – například ta, jimiž Michail Gorbačov a George Bush podepsali smlouvu o snížení jaderných zbraní START I z roku 1991, nebo pera, jež vlastnily či vlastní další známé české i zahraniční osobnosti.

OD 11. ŘÍJNA DO 30. LISTOPADU

Romy Schneiderová v RKF
V úterý 11. října 2011 v 18 hodin zahájí Rakouské kulturní fórum v Praze (RKF) výstavu věnovanou slavné herečce Romy Schneiderové. Výstava s názvem Životní pouť potrvá do 30. listopadu a do konce listopadu také poběží pásmo nejslavnějších filmů Romy Schneiderové, které se budou promítat v Rakouském kulturním fóru a ve Francouzském institutu v Praze.

OD 12. DO 29. ŘÍJNA

Objekt touhy
Po prezentaci na padesátém ročníku mezinárodního veletrhu užitého designu a uměleckých předmětů spojených s bydlením Salone del Mobile v italském Miláně se výstava Objekt Touhy stěhuje do prostor pražské galerie VŠUP. Úspěšná účast na nejvýraznější designérské přehlídce na světě, kde se Vysoká škola uměleckoprůmyslová představila již potřetí, dokládá atraktivitu a sílu celé expozice. Cílem je vtáhnout návštěvníky do snového světa, kde mohou předmětům přikládat nezvyklé funkce, hrát si s představivostí a nebát se dotknout svého předmětu touhy.

18. ŘÍJNA, 19 HODIN

Benefiční aukce panenek pro UNICEF
Aukce panenek předních návrhářů a známých osobností na podporu očkovací kampaně UNICEF se koná v úterý 18. října od 19 hodin v Českém muzeu hudby v Praze 1. Panenky letos připravili například Lucie Bílá, Petra Černocká, Jitka Čvančarová, Tereza Herz, Jan Hřebejk, Heidi Janků, Jiřina Jirásková, Olga Lounová, MaxMara, Rony Plesl, Liběna Rochová, Robert Vano, Michal Viewegh, Karel Voříšek či Valérie Zawadská. Zájemci o účast si mohou napsat o vstupenku na unicef@unicef.cz.

BRAND24

PODZIM 2011

Podzimní Voicecamp
Sbor, kde zpívat může opravdu každý, improvizace na tradiční africké melodie, ale i původní folklor a práce s hlasem s psychoterapeutickými prvky – to je podzimní nabídka hlasových dílen občanského sdružení Voicecamp. Přihlášky na jednotlivé semináře a workshopy zaměřené nejen na prožitkové zpívání najdete na webové stránce www.voicecamp.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).