Menu Zavřít

Pozvánky 40

29. 9. 2011
Autor: Euro.cz

Společnost

3. ŘÍJNA od 12.30 hod.

E-mobilita 2011 Konference E-mobilita 2011, která se koná v pavilonu E brněnského Výstaviště, je určena především pro odbornou veřejnost z oblasti veřejné správy, dopravy, logistiky a energetiky. Účastníkům přinese nejen nové ekonomické, ekologické a vývojové trendy, ale také nový pohled na elektromobilitu v České republice i v zahraničí. Mezi přednášejícími se objeví například Petr Kristl ze Škoda Auto, který bude hovořit na téma Nové podmínky, skutečnosti a výzvy v procesu vývoje elektromobilů nebo Tomáš Chmelík, který představí pilotní projekt E-mobilita ČEZ.

OD 4. DO 9. ŘÍJNA

Designblok 2011
Již třináctý Designblok představí na třech místech v Praze vyhlášená designérská studia, designéry a také ty nejlepší obchody s designem, interiérem a módou, školy a instituce. Designblok je prostorem pro výstavy, stejně jako příležitostí k navázání nových spoluprací mezi firmami a designéry. K vidění zde bude špičková produkce zahraničních prestižních značek, stejně jako novinky českých výrobců, které vznikají ve spolupráci s českými designéry. Tématem letošního festivalu je Město jako prostor vytvořený civilizací.

OD 4. DO 31. ŘÍJNA

Festival Fotograf
Fotografie 80. let – Nekonečné čekání je název prvního ročníku Festivalu Fotograf, který obsadí desítku pražských galerií. Podtitul rozsáhlé přehlídky nabízí dvojí výklad: jednak připomíná tehdejší očekávání spjatá se změnou poměru a režimu, zároveň ale nepřímo poukazuje na fakt, že od 80. let česká fotografie nenašla silnější společnou ideu nebo původní směr. Festival připomene významné české i slovenské autory – Jano Pavlíka, Rudo Prekopa, Petera Župníka, Jana Svobodu, Iren Stehli, Josefa Mouchu, Jiřího Hankeho a řadu dalších. Představí ale i tvorbu nejmladší generace umělců, jejichž rukopis nebo tematickou profilaci 80. léta ovlivnila.

OD 8. DO 10. ŘÍJNA

Festival Inner Winner
Festival Inner Winner, umístěný v inspirativním prostředím pražského prostoru HUB, představuje moderní a světové trendy ve firemním vzdělávání a osobnostním rozvoji. Během tří dnů se uskuteční na 36 workshopů a přednášek s vynikajícími osobnostmi v čele se sirem Johnem Whitmorem, Danem Millmanem, Beou Benkovou a českou špičkou koučů a psychologů. Setkáte se zde také s Janem Bílým, specialistou na systemické konstelace.

BRAND24

OD 10. DO 14. ŘÍJNA

Dražba šmoulích soch
Přehlídka obřích šmoulů v českých městech vyvrcholí v týdnu od 10. do 14. října, kdy proběhne veřejná dražba šmoulích soch vyzdobených známými osobnostmi pro Nadaci táta a máma Nadačního fondu Albert. Šmoulové, kteří se postupně představili v rámci šmoulí parády ve velkých českých městech, najdou své nové majitele a zároveň pomohou dětem z dětských domovů. Na šmoulí parádu Nadační fond Albert navazuje s aukcí šmoulích hrdinů vyzdobených známými osobnostmi z České a Slovenské republiky. Mezi dvacítkou celebrit, které ztvárnily šmouly podle vlastních představ, vynikají například Bořek Šípek, Jan Saudek, Dagmar Havlová, Dominik Hašek nebo Dara Rollins.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).