Menu Zavřít

Pozvánky 29

25. 5. 2012
Autor: Euro.cz

Společnost

OD 27. ČERVNA

Otevření Art & Design Hotelu Miura Hotel Miura se nachází přímo v areálu golfového hřiště Čeladná, kde se koncem srpna bude konat Evropská část golfového turnaje série PGA – Czech Open 2011. Kromě výhledu na golfové hřiště a Beskydské vrchy ze všech pokojů je možné si v hotelu prohlédnout nadčasovou architekturu z dílny pražského studia LABOR13. Budova má podobu kosmické lodi, kterou obývá rodinka Krychloidů od Davida Černého. V hotelu lze mimo jiné najít špičková díla světových i českých umělců, jako jsou například Andy Warhol, Damien Hirst, Henry Moore, Tony Cragg či Petr Pastrňák.
+FOTO

OD 30. ČERVNA DO 19. SRPNA

Thomas Vau – 50
V rámci výstavy 50 bude 49 pražských panelových sídlišť symbolicky přeneseno do centra Prahy, do bílého boxu v Rakouském kulturním fóru. A v tomto 50. panelovém sídlišti bude demonstrován proces rozkladu. V jakési „laboratoři panelového domu“ je zavěšeno 49 infuzí naplněných 49 různými barvami a kyselinou citronovou. Tekutina z nich kape na betonové kostky a ty se v průběhu 50 dní rozloží. Po 50 dnů je tedy možné sledovat postupnou proměnu i postupný zánik elementů, které reprezentují 50 panelových sídlišť.

OD 19. DO 27. ČERVENCE

Tóny Chodovské tvrze
Šest koncertů letošního festivalu tvoří program z málo hraných skladeb klasiků i speciálně připravené koncertní projekty, které kombinují vážnou hudbu s vlivy world music, rockem nebo soudobou hudbou. V rámci festivalu bude také zahájena výstava studentů a absolventů malířského ateliéru Martina Mainera Pokračuj…, která začínala 29. června v galerii Chodovské tvrze a potrvá celé léto až do 9. září.

20. ČERVENCE

Autorské čtení Roberta Prossera
Rakouský spisovatel Robert Prosser představí v němčině svůj román Feuerwerk (Ohňostroj) při plavbě na lodi Blatouš. Loď vyplouvá 20. července 2011 v 19.30 hodin z přístaviště Judita vedle Karlova mostu, na Křížovnickém náměstí. Počet míst je limitován. Román, odehrávající se na cestě po Venezuele, zachycuje divoký, anarchistický hovor muže a ženy, v němž se minulé události odrážejí jako proměnlivý kaleidoskop čiré radosti ze života a touhy po dobrodružství.

OD 22. DO 23. ČERVENCE 2011

Let It Roll
Festivaly s elektronickou muzikou sice v Česku stagnují, Let It Roll ale letos opět o něco povyroste. Po prvním slovenském vydání se ten český přesouvá z louky na pláž pískovny Oplatil u Pardubic. Letos mimo jiné přidává třetí plnohodnotnou dubstep stage a nabízí zase o několik zahraničních jmen navíc. Legendy jako Aphrodite, LTJ Bukem a Friction si zahrají s hvězdami jako Netsky nebo Camo & Krooked. Festival plný energické muziky poskytne společně s opravdovým plážovým barem z režie smíchovského klubu Azyl skutečně nezapomenutelný zážitek.
+FOTO

BRAND24

OD 22. DO 31. ČERVENCE

37. letní filmová škola Uherské Hradiště 2011
Program 37. ročníku LFŠ je sestaven z šesti pravidelných sekcí, které rovnoměrně pokrývají zaměření programu: Fokus, Inventura, Spektrum, Visegradský horizont, Zvláštní uvedení, AČFK uvádí. Témata letos zahrnují aktuální výročí (11. září a hrozba terorismu a výročí narození Gustava Machatého a Krzysztofa Kieślowského); ostatní cykly pak připomínají neprávem opomíjené kinematografie (Rumunsko), režiséry (Robert Sedláček a Andrei Ujica), případně splácejí dluh v podobě zásadních retrospektiv (tradice kvality, Billy Wilder a Ernest Lubitsch). Filmový program nabídne desítky celovečerních, středometrážních i krátkometrážních snímků, které zmapují historii i současné tendence domácí i světové kinematografie.
+FOTO

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).