Menu Zavřít

Pozvánky 18

26. 4. 2012
Autor: Euro.cz

OD 21. DUBNA DO LISTOPADU

Speciální program Pilsner Urquell Plzeňský Prazdroj připravil na oslavu 170. výročí svého vzniku speciální prohlídky pivovaru. Během nich se budou moci návštěvníci každý víkend od dubna do listopadu vydat za historií Pilsner Urquell nebo se projet pivovarem na povoze. Z pravého formanského povozu se návštěvníkům nabízí netradiční pohled na nejrůznější zákoutí pivovaru. Oslavy kulatého výročí zahájilo slavnostní odhalení „orloje“, který byl umístěn na průčelí historické budovy vedle Jubilejní brány pivovaru a odpočítává čas zbývající k výročí uvaření první várky piva Pilsner Urquell. Oslavy vyvrcholí 5. října na náměstí Republiky v Plzni.

OD 30. DUBNA

Česká filharmonie vábí ptačím zpěvem
V parku na nábřeží u Rudolfina zazní oblíbené skladby od Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany a Antonia Vivaldiho. Známé melodie neuslyší kolemjdoucí v podání symfonického orchestru, nýbrž coby cvrlikání z ptačích budek umístěných na stromech. Česká filharmonie chce tímto netradičním způsobem upozornit na zahájení předprodeje abonentních vstupenek pro sezonu 2012/2013 a nalákat na své koncerty další návštěvníky. Naslouchat Dvořákově Humoresce, Vivaldiho Jaru či Smetanově Vltavě v podobě ptačího zpěvu bude možné od 30. dubna do 11. května vždy od 10 do 18 hodin. Ptačí budky jsou označeny informační cedulkou s QR kódem, pomocí kterého si mohou zájemci ptačí trylek stáhnout z webových stránek České filharmonie.

2. KVĚTNA

Za barem – David Černý
Galerie hl. m. Prahy pořádá jednou měsíčně vždy ve středu v kavárně Domu U Kamenného zvonu neformální posezení s umělci, kteří vystavují v expozici Po sametu. Tentokrát bude hlavním aktérem diskuse David Černý – umělec, jehož provokace, nastavování zrcadla a relativizace obecně vyznávaných pravd jsou umocněny neotřelým vtipem a brilantním provedením. Černého díla ve veřejném prostoru jsou nejviditelnějšími a zřejmě také obecně nejvýznamnějšími příklady současného umění v Česku. Debata o současném umění začíná v 18 hodin.

OD 3. KVĚTNA

Film Věra 68
Nejslavnější česká gymnastka Věra Čáslavská, držitelka 140 medailí, z toho 11 olympijských a 22 zlatých medailí na mistrovstvích Evropy a světa, letos oslaví sedmdesátiny. V den jejích narozenin bude do české distribuce uveden film Věra 68 režisérky Olgy Sommerové, jež v celovečerním dokumentu zachycuje profesní kariéru i soukromý život této nejúspěšnější československé sportovkyně všech dob.

BRAND24

5. KVĚTNA

Electronic Beats v divadle Archa
Mezinárodní hudební program Electronic Beats se 5. května vrací po loňské vyprodané akci do pražského Divadla Archa. Jeho organizátoři představí jednoho z nejlepších současných vokalistů Erlenda Oye a jeho poslední hudební projekt, kapelu The Whitest Boy Alive. Electronic Beats přiveze také hudební senzaci roku 2011 – Woodkida, francouzského hudebníka jménem Yoann Lemoine, který je známý i jako režisér hudebních klipů Lany Del Rey, Katy Perry nebo Mobyho. V pořadí třetím potvrzeným hudebním projektem je Grimes, kanadská hudebnice a původně „popová hvězda“ amerických hudebních blogů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).