Menu Zavřít

Pozvánky 11

1. 6. 2012
Autor: Euro.cz

Společnost

OD 2. BŘEZNA DO 31. SRPNA

Umělci v obýváku Současní výtvarní umělci vystavují zcela poprvé v prostředí obývacího pokoje v rámci výstavy Umělci v obýváku. Pro veřejnost je otevřena od 2. března do 31. srpna v showroomu s designovým nábytkem a doplňky Decoland v Praze. Výstava představuje přes čtyřicet uměleckých děl – maleb, kreseb, instalací, objektů a fotografií – například od Michala Pěchoučka, Pavly Scerankové, Jiřího Franty, Davida Böhma, Evžena Šimery nebo Terezy Sochorové. Umělecká díla jsou přirozeně začleněna do expozice showroomu, svět interiérového designu se zde setkává s různými formami výtvarného umění, čímž vzniká svěží a ojedinělý dialog.

12. AŽ 13. BŘEZNA

Nejdražší zlatá mince
Společnost Národní Pokladnice ve spolupráci s Národním muzeem představí ve dnech 12. a 13. března 2012 v Nové budově Národního muzea nejdražší zlatou minci na světě. Legenda americké měny Double Eagle je vládou Spojených států amerických považována za národní poklad. Tato jedinečná dvacetidolarová zlatá mince z roku 1933 v hodnotě téměř osmi milionů dolarů (cca 144,5 milionu korun) je vůbec nejdražším zlatým penízem na světě, který se kdy objevil na světových aukcích. V současné době se ví o existenci pouze třinácti těchto mincí. Výstava v Nové budově Národního muzea bude přístupná zdarma.

14. BŘEZNA

Dianne Reeves v Obecním Domě
V pořadí třetí ročník donátorského večera Jarní GALA pro Struny podzimu se uskuteční 14. března v pražském Obecním domě. Hvězdou večera bude jazzová vokalistka Dianne Reeves. Čtyřnásobnou držitelku Grammy, jež je považována za nástupkyni Billie Holiday, Elly Fitzgerald či Sarah Vaughan, není třeba tuzemskému publiku dlouze představovat: v minulém roce okouzlila návštěvníky Strun podzimu i Pražského jara. Jazzová stálice Reeves tentokrát přiveze do Prahy projekt odpovídající názvu i zaměření Strun podzimu – Strings Attached, ve kterém vedle pěvkyně s podmanivým hlasem figurují brilantní kytaristé Romero Lubambo a Russell Malone.

OD 15. DO 18. BŘEZNA

Zelený svátek v srdci Evropy
Oslavy Dne svatého Patrika v Praze jsou již tradičně spojeny s hudbou a tancem. S podtitulem St. Patrick Rock Prague se od 15. do 18. března 2012 v hospůdkách James Joyce Prague’s Cosy Irish Pub, Caffrey’s Irish Bar a nově také ve Staroměstské restauraci a Restauraci U Supa uskuteční již 15. ročník irského hudebního festivalu. Návštěvníci se mohou mimo jiné těšit na velký koncert několika irských kapel v čele s tamní populární skupinou Aslan, které vystoupí na hlavním pódiu na Václavském náměstí 17. března. Kromě hudby bude možné slavit zeleným pivem a pořádnou irskou whiskey.

BRAND24

OD 25. DO 26. DUBNA

Konference Projektový management 2012
Společnost pro projektové řízení a Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně pořádají ve dnech 25. až 26. dubna pátý ročník konference Projektový management 2012, letos pod heslem „rozum x emoce“. Jedná se o odborné setkání zabývající se aktuálními tématy z oblasti projektového řízení. Řečníci si budou klást otázky, jak důležité role hrají emoce v řízení projektů či jak skloubit racionální část projektu s emocemi. Odborný program nabídne řadu významných řečníků z oblasti projektového řízení a podpory profesního růstu manažerů. Mezinárodní rozměr konferenci dodá Jon Glasco, který představí vliv emočního a racionálního uvažování v rámci inovačních projektů. Registrace účastníků probíhá do 15. dubna na www.konferencepm.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).