Menu Zavřít

Pozor, od neděle pojede méně rychlíků! Platí nový řád

11. 12. 2009
Autor: profit

Neděle 13. prosince je v kalendáři všech, kdo pravidelně jezdí vlakem, vyznačena červeně. Právě v tento den začínají letos platit nové jízdní řády a zvýšená pozornost se tak vyplatí.

Autor: ČD

České dráhy k tomuto datu ruší nebo omezí některé méně vytížené rychlíky a regionální spoje, na frekventovaných trasách vlaků naopak přibude. Celkově se rozsah dopravy sníží ve srovnání s dneškem o dvě procenta. Ceny jízdného zůstanou stejné jako letos.

Více možností spojení do hlavního města získají například obyvatelé Ostravska, dráhy na tuto trať přidají jednu soupravu pendolino. Rychlovlak naopak přestane jezdit do Bratislavy. Méně rychlíků vyjede také na trati Praha - Písek - České Budějovice a zásadně se omezí přímé spoje Praha - Letohrad.

Škrty v regionech nejvíce zasáhnou Královéhradecký kraj, kde se počítá se zrušením celkem osmi procent spojů. Naopak více vlaků bude k dispozici pro obyvatele Prahy a okolí.

BRAND24

České dráhy připravily i několik novinek. K největším změnám patří zavedení nové přímé linky z Milovic do Prahy. Dnes musejí Milovičtí přestupovat v Lysé nad Labem. Trať se tak zařadí do příměstského systému Esko ke čtrnácti již existujícím.

Více na Aktuálně.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).