Menu Zavřít

Pozitivní zprávy

7. 11. 2008
Autor: Euro.cz

Krátce

Spálený bioplyn
Pivovar Radegast ze skupiny Plzeňského Prazdroje uvedl do plného provozu systém na optimální spalování bioplynu v kotelně pivovaru. Pivovar v Nošovicích nyní využívá téměř sto procent veškerého bioplynu, který vzniká při čištění odpadních vod v metanogenním UASB reaktoru. Prazdroj ve svých čistírnách odpadních vod u pivovarů v Nošovicích a Velkých Popovicích zpracuje ročně více než milion m3 bioplynu, který je využit na výrobu tepla.

Světluška i ve vodě
V rámci dlouhodobého projektu Světluška, známého především provozováním kavárny Potmě, probíhají rovněž celoroční kurzy s názvem Plaváček určené pro děti s kombinovaným postižením. V rámci tradičních soustředění malých „vodníčků“ – v průběhu října se uskutečnilo tentokrát v Černém dole – probíhají i další rozvíjející činnosti, jako jsou například arteterapie či muzikoterapie. Světluška s pomocí finanční skupiny Axa poskytla na projekt Plaváček již více než milion korun.

BRAND24

Dobra není nikdy dost
Celostátní kampaň na podporu charitativní sbírky Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové odstartovala 1. listopadu. Účelem sbírky Dobra není nikdy dost je pomoc při integraci dětí a dospělých se zdravotním postižením do společnosti. Z vybraných peněz se převážně hradí nákup nezbytných zdravotních pomůcek. Letos poprvé sbírku podpoří komunikační kampaní i její generální partner, Československá obchodní banka, která rozvěsí plakáty ve více než dvou stech pobočkách po celé republice.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).