Menu Zavřít

Pozitivní zprávy

18. 9. 2007
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy

Spořitelna uspoří

Vítězem mezinárodního výběrového řízení na dodávku tiskového řešení pro Erste Bank Group, která je v České republice zastoupena Českou spořitelnou, se stala firma Konica Minolta. Vybrané řešení mimo jiné pro spořitelnu znamená snížení počtu strojů o více než tři čtvrtiny při zachování stejných výstupních objemů výtisků.

Prestižní ocenění rozdána

Ocenění pro společnost poskytující nejlepší služby v oblasti daní, auditu a poradenství v oboru pojišťovnictví za rok 2007 získala skupina pro pojišťovnictví působící v rámci sítě poradenských společností KPMG. Rozhodli o tom představitelé z oboru pojišťovnictví v hlasování pro odborný časopis Reactions. Mezi další oceněné společnosti patří například Morgan Stanley s titulem Investiční banka roku či Standard & Poors vyhlášená nejlepší ratingovou agenturou.

Pivovar s ekonomizérem

Velkopopovický pivovar ze skupiny Plzeňského Prazdroje dokončuje projekt, který sníží energetickou spotřebu provozu a zlepší ochranu životního prostředí. Instalací ekonomizéru na kotel pro výrobu páry ušetří ročně pět procent zemního plynu. Ekonomizér je v podstatě tepelný výměník, který využívá odpadního tepla, jež by normálně odešlo komínem, pivovar ho ale využije na předehřátí vody do kotle.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).