Menu Zavřít

Postižení vytvářejí webové prezentace

23. 4. 2007
Autor: Euro.cz

Zájem o práci postižených, které zaměstnává 1. integrační centrum v posledních měsících, roste. Organizace nabízí nejen tvorbu webových stránek a jejich správu, ale třeba zpracování dat, účetnictví a další počítačové služby. „Firmy a také města či obce služeb centra stále častěji využívají jako takzvaného náhradního plnění,“ řekl mluvčí centra Milan Černík.

BRAND24

Zájem o práci postižených, které zaměstnává 1. integrační centrum v posledních měsících, roste. Organizace nabízí nejen tvorbu webových stránek a jejich správu, ale třeba zpracování dat, účetnictví a další počítačové služby.

„Firmy a také města či obce služeb centra stále častěji využívají jako takzvaného náhradního plnění,“ řekl mluvčí centra Milan Černík. Podle zákona musí ve firmách a organizacích s více než 25 pracovníky tvořit nejméně čtyři procenta zaměstnanců postižení. Když počty nedodrží, mají nakupovat výrobky handicapovaných. Pokud nedodrží ani tuto podmínku, musí takový podnik či organizace státu zaplatit 2,5 průměrné mzdy za každé neposkytnuté místo. Například Krajský úřad v Liberci tak musel v roce 2005 do státní pokladny odvést více než 327 tisíc korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).