Menu Zavřít

Poškození aut vedle stavby

3. 4. 2006
Autor: Euro.cz

Parkujeme naše tři firemní osobní automobily před sídlem firmy (na vyhrazených stáních běžně na ulici). Už několik dnů provádí stavební firma na protějším domě práce, při kterých se velice práší. Musíme s auty neustále jezdit do myčky (používáme je často k reprezentativním účelům).

Na jednom vozu jsme už zaznamenali i poškození laku od poletujícího písku a stavební suti. Řekl jsem stavbyvedoucímu, aby ohraničil (zabezpečil) staveniště tak, aby nedocházelo k znečišťování okolí. Ale on tak neučinil. Kde si můžu stěžovat? A jak vymoci zvýšené náklady na údržbu vozů?

Jan Souček

Je třeba oznámit stavebnímu úřadu, že stavební firma při provádění stavebních prací obtěžuje své okolí nepřiměřeně prachem. Úřad pak v rámci stavebního dozoru nařídí provedení nezbytných úprav.

BRAND24

Pokud ani potom firma neprovede zabezpečovací práce, je stavební úřad oprávněn uložit pokutu až do výše jednoho milionu korun § 106 odst. 3 písm. d) stavebního zákona]. Vymáhat škodu, která vám vznikla zvýšením nákladů na údržbu vozů a poškozením laku, můžete v rámci občanskoprávního řízení.

KŠD ŠŤOVÍČEK advokátní kancelář, v. o. s.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).