Menu Zavřít

Pokračování v New Yorku

6. 11. 2008
Autor: Euro.cz

PSJ

Společnost PSJ dokončila rekonstrukci České národní budovy v New Yorku. V objektu bude český generální konzulát, České centrum, promítací sál, knihovna, galerie, velký společenský sál a krajanská organizace BBLA (Bohemian Benevolent and Literary Association).
Rozsáhlé opravy více než sto let staré pětipodlažní budovy začaly v březnu 2003 a probíhaly v několika na sebe nenavazujících etapách. Úvodní fáze rekonstrukce skončila v květnu 2005. Tehdy zástupci českých krajanských sdružení převzali jediné dokončené poschodí. Závěrečná část rekonstrukce probíhala od dubna 2007 do září 2008 a vyžádala si investiční náklady kolem 320 milionů korun. Nedokončen zůstává pouze přízemní prostor, v němž měla být zřízena česká restaurace. Nájemce těchto ploch se však zatím nenašel. „Předpokládáme, že se restaurace bude dodělávat a pokusíme se, abychom u toho mohli být,“ říká František Vaculík, předseda představenstva PSJ.
PSJ nehodlá New York zcela opustit. „Jednáme s potenciálním partnerem o možnosti podílet se na Manhattanu na dalších zakázkách,“ upřesňuje Vaculík a dodává, že v souvislosti s finanční krizí bude společnost zřejmě více vyhledávat zahraniční aktivity, na které mají zadavatelé zajištěno financování. „Pracujeme na výstavbě nového přístavu v Tunisku, máme zajímavé projekty v Rusku a delší dobu se rozhlížíme po jihovýchodní Asii, konkrétně ve Vietnamu a Laosu,“ tvrdí František Vaculík.

BRAND24

Popisek:
Dokončeno. Rekonstrukce České národní budovy v New Yorku po pěti letech skončila.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).