Menu Zavřít

Pojistit lze i festival nebo vinobraní

8. 10. 2007
Autor: Euro.cz

Letošní festival Czech Rock Block skončil fiaskem – prudký dešť vyhnal diváky, zbortil střechu amfiteátru a zničil zvukovou aparaturu. Ovšem i proti tomu se lze pojistit.

Speciální pojistky Letošní festival Czech Rock Block skončil fiaskem – prudký dešť vyhnal diváky, zbortil střechu amfiteátru a zničil zvukovou aparaturu. Ovšem i proti tomu se lze pojistit.

ojistka, která se oficiálně trochu krkolomně nazývá „pojištění nekonání akce“, se ve standardní nabídce domácích pojišťoven sice neobjevuje, ale sjednat ji lze.  Nejdále je v tomto ohledu největší domácí pojišťovací dům. „Zájem roste, ročně takových pojistek uzavřeme řádově desítky,“ říká Václav Bálek z České pojišťovny (ČP). „V nabídce takovou pojistku nemáme, ale jistě by nebyl problém sjednat ji individuálně,“ doplňuje ho Marek Vích z Kooperativy.

BRAND24

„Obecně lze pojistit nepříznivé povětrnostní podmínky s výjimkou sněhu, indispozici nebo neúčast vystupujících, případně poškození kulturního či sportovního zařízení,“ říká Dana Mackerlová z ČP. Dodává, že pojištění ale nekryje očekávané výnosy akce, takže pojišťovna například neuhradí vrácené vstupné. Naproti tomu lze zahrnout náklady na přípravu místa, kde se akce koná, případně také na její přemístění do jiných prostor.

Potenciální zákazníky – pořadatele nejrůznějších kulturních akcí – samozřejmě zajímá cena pojistky. „Ta se odvíjí od konkrétních podmínek akce tolika faktory, že výši pojistného prostě nelze na obecné úrovni stanovit,“ odpovídá Bálek.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).