Menu Zavřít

Pojištění léčebných výloh už nestačí

13. 5. 2009
Autor: Euro.cz

Nezbytným průvodcem každého cestovatele do zahraničí je cestovní pojištění. Jak vyplývá z ankety Profitu, klienti se stále více zajímají o kvalitu pojistky a nespokojují se jen se základním pojištěním léčebných výloh.

Autor: www.uzijsito.cz

Zeptali jsme se pojišťoven:

1/ Jaké novinky připravila vaše pojišťovna v oblasti cestovního pojištění, o jaké služby mají klienti největší zájem? 2/ Co můžete nabídnout konkrétně podnikatelům směřujícím na zahraniční služební cesty?

Pavla Paseková

vedoucí oddělení komunikace Allianz pojišťovna

1/ V letošním roce jsme se rozhodli podpořit studenty do 26 let a nabízíme jim cestovní pojištění pro denní cesty po Evropě s padesátiprocentní slevou. Také máme pětiprocentní slevu pro VIP klienty, tedy ty, kteří již mají u nás sjednáno nějaké jiné pojištění. Významným cestovním kancelářím či agenturám umíme nabídnout i pojištění nevyužité dovolené. V poslední době projevují klienti zvýšený zájem o připojištění rizikových sportů (jako jsou potápění či rafting) a o pojištění stornovacích poplatků.

2/ V cestovním pojištění je zahrnuto i pojištění na pracovní cesty. Velký zájem zaznamenáváme u pojištění stornovacích poplatků. Velkým partnerům můžeme nabídnout pojištění Business storna.

Renata Svobodová

tisková mluvčí Česká podnikatelská pojišťovna

1/ Nyní při stejném objemu prodeje pojištění léčebných výloh současně stoupá také prodej úrazového pojištění, pojištění dpovědnosti a pojištění zavazadel. Tento typ pojištění nabízíme formou cenově zvýhodněného balíčku kompletního pojištění. Pojistit lze navíc například storno zájezdu, zpoždění letu, zpoždění zavazadel i únos letadla. Novinkou je produkt Europojištění, které je připojištěním k Evropskému průkazu zdravotního pojištění. Tento typ pojištění jsme připravili především pro skupiny lidí často vyjíždějících do zahraničí za prací, turistikou či nákupy. Klienti volí stále častěji právě variantu kompletního pojištění, které zahrnuje pojištění čtyř nejběžnějších cestovních rizik.

2/ Naše speciální nabídka cestovního pojištění zahrnuje také pojištění pro organizace a firmy. Doporučili bychom již zmíněné Europojištění.

Václav Bálek

tiskový mluvčí Česká pojišťovna

1/ Největší zájem mají klienti o pojištění léčebných výloh, které jsou základem cestovního pojištění. Pokud jde o novinky – všichni klienti, kteří mají u České pojišťovny sjednáno povinné ručení, mají v letošním roce pojištění léčebných výloh zdarma a ostatní rodinní příslušníci mají 20procentní slevu.

2/ Pro podnikatele, kteří jezdí často na služební cesty do zahraničí, je ideální karta Odysseus. Jde v podstatě o roční permanentku, která jim umožní cestovat bez toho, aby si pokaždé sjednávali pojistku.

Tomáš Hejda

tiskový mluvčí ČSOB Pojišťovna

1/ V pojištění léčebných výloh nabízíme skupinový tarif Rodina určený pro skupinu až šesti lidí, v níž mohou být jedna až dvě dospělé osoby a až pět dětí. Tarif Rodina se vyplatí už skupině čítající dvě dospělé osoby a jedno dítě. Nepočítáme-li pojištění léčebných výloh, mají klienti v rámci cestovního pojištění největší zájem o pojištění úrazu a menší měrou o pojištění odpovědnosti za škodu.

2/ V cestovním pojištění nerozlišujeme mezi turistickými a pracovními cestami. Vedle individuálního pojištění na jednotlivé dny pobytu v zahraničí můžeme nabídnout všechny tři varianty takzvaných ročních karet. V nabídce máme kartu pro opakované pobyty v maximální délce 45 dní, kartu pro pobyty v maximální délce 365 dní a roční kartu Family pro opakované pobyty v maximální délce 15 dní pro dvě dospělé osoby a dvě děti. Co se týká oblasti největšího zájmu, platí výše uvedené s tím, že v této oblasti se častěji setkáváme s volbou komplexního cestovního pojištění.

Kateřina Bílá

tisková mluvčí Generali pojišťovna

1/ Pro letošní rok jsem zvýšili rozsah pojistné ochrany léčebných výloh o 700 tisíc korun na 3,4 milionu korun a úrazového připojištění na 500 tisíc korun. Zároveň jsme snížili ceny pojištění pro všechny pojištěnce zdravotních pojišťoven, které doposud nekooperovaly s Generali, a to až o 30 procent.

2/ V našem portfoliu podnikatelé naleznou produkt s názvem Manažer. Kromě klasického krytí jsou součástí tohoto produktu i nadstandardní asistenční a právní služby, které například při ztrátě či krádeži dokladů a peněz poskytnou pojištěnému bezúročnou půjčku k zajištění základních potřeb. Zároveň se tyto služby vztahují i na uhrazení kauce a s nimi spojenou právní pomoc.

Marek Vích

tiskový mluvčí Kooperativa pojišťovna

1/ Novinkou je čerstvé spuštění telefonického prodeje cestovního pojištění. Naše cestovní pojištění Kolumbus si mohou klienti uzavřít také prostřednictvím internetu, na našich obchodních místech, u našich pojišťovacích poradců nebo u partnerských cestovních kanceláří. Dítě (děti) ve věku do šesti let cestující v doprovodu alespoň jedné dospělé osoby mají službu zdarma, od 6 do 18 let platí polovinu.

2/ Speciálně pro podnikatele, jejich zaměstnance a další osoby cestující často do zahraničí máme připraveno pojištění Kolumbus – Abonent. Toto celoroční pojištění pro opakované pobyty ve formě roční karty je určeno ke krátkodobým výjezdům (do 45 dnů) do zahraničí pro služební i turistické cesty. Klient spoří čas, je vybaven asistenční kartičkou na celý rok, nemusí před výjezdem nic hlásit, nikam chodit.

Eva Svobodová

tisková mluvčí Uniqa pojišťovna

1/ Naší horkou novinkou je cestovní pojištění přes SMS. Na základě textové zprávy v jednoduchém standardizovaném formátu lze uzavřít komplexní cestovní pojištění na jeden až devět dnů, popřípadě na delší dobu další SMS, s krytím léčebných výloh, úrazovým pojištěním, pojištěním zavazadel, odpovědnosti a asistenčních služeb. Velký zájem je stále o komplexní cestovní pojištění, zejména zvýhodněnou rodinnou formu. Oblíbené jsou i některé speciální sportovní tarify pro aktivní cestovatele. Cestovní pojištění prodáváme i prostřednictvím cestovních kanceláří. Pro ty pak zajišťujeme i pojištění proti úpadku – v současné chvíli máme mezi nimi 155 klientů.

2/ Největší zájem je o roční pojištění pro opakované výjezdy, kdy mají klienti pojištěny služební i soukromé cesty na celý rok a nemusí řešit stálé pojišťování před každou ce
stou.

BRAND24

CO POJISTIT PŘI CESTOVÁNÍ

Cestovní pojištění slouží ke krytí celé řady rizik – úrazu, náhlého onemocnění, odcizení zavazadel nebo nechtěně způsobené škody. Nejdůležitější je vždy si pořídit pojištění léčebných výloh. To pokryje náklady na léky, ambulantní lékařské ošetření, pobyt v nemocnici či nezbytný transport do místní nemocnice nebo domů. Úrazové pojištění pokrývá následky úrazů na dovolené či služební cestě. Pojištění odpovědnosti zase cestovatele uchrání od povinnosti uhradit škody, které by neúmyslně způsobil v cizině.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).