Menu Zavřít

Podnikatelský seminář v Liberci se blíží

9. 6. 2011
Autor: profit

Zajímají vás možnosti financování z fondů EU? Pak si určitě nenechte ujít seminář, který jsme připravili v Liberci pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu ČR a Ministerstva pro místní rozvoj.

Podnikatelský seminář v Liberci se blíží

Foto: Jakub Stadler

V Liberci tak budete mít možnost zjistit například to, co jsou fondy EU a jak z nich čerpat pro své podnikání dotace. Na semináři vystoupí i zástupci kraje a místní Hospodářské komory a dozvíte se i aktuální stav čerpání prostředků z evropských strukturálních fondů a samozřejmě i spoustu dalších užitečných informací.

Dále na vás čekají témata:

Fondy EU – na co jsou a kolik peněz je k dispozici?

•    Fondy EU (strukturální fondy) slouží k vyrovnávání úrovně rozvoje regionů EU a zvyšování jejich konkurenceschopnosti

•    Finance na konkrétní priority

•    ČR čerpala peníze z předvstupních programů (zejm. PHARE) a mezi lety 2004-2006 čerpala již ze strukturálních fondů

•    V současném programovém období 2007-2013 má ČR k dispozici více než 760 miliard Kč

Je ještě šance na získání dotace?

•    ANO, ale…

•    jsme v polovině programového období a více než 60 % financí je již přiděleno

•    převis žádostí – podány projekty na 135% dostupných zdrojů

•    v ROPech již hodně schválených

•    peněz =) konec velkých

•    všeobjímajících výzev

Prodloužení druhé výzvy k předkládání projektů v rámci Operačního programu Podnikání a inovace — program podpory PROSPERITA

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo dne 15. března 2011 pokračování druhé Výzvy k podání žádosti o podporu v programu podpory PROSPERITA, a to formou kontinuálního, avšak časově omezeného příjmu žádostí.

V termínu od 1. 4. 2011 do 31. 7. 2011 bude možné podávat žádost o dotaci formou elektronické Registrační žádosti prostřednictvím internetové aplikace eAccount. Příjem Plných žádostí bude probíhat od 1. 6. 2011 do 15. 3. 2012. Plánovaná alokace pro tuto výzvu je 4 mld. Kč.

Program Prosperita je koncipován na dvě části, část I a část II. Část I je zaměřena na podporu veřejných vysokých škol, veřejných výzkumných institucí, samostatných územně správních jednotek a dalších PO založených a vlastněných těmito veřejnými subjekty. Část II je zaměřena na podporu podnikatelských subjektů.

Změny oproti minulé výzvě:

V regionech se soustředěnou podporou státu na období let 2010 — 2013 (dle Usnesení vlády č. 141/2010) a dále pak v regionech s vyšší mírou nezaměstnanosti, které jsou definovány v souladu s metodikou pro výběr regionů s vyšší nezaměstnaností, je dotace u projektů obsahujících stavební práce poskytována ve výši 5 — 400 mil. Kč.

BRAND24

Mezi způsobilé výdaje byla začleněna nová rozpočtová položka — Zvýhodněné poradenské služby pro MSP umístěné v PI či VTP. V případě zájmu o detailní informace doporučujeme prostudovat Výzvu včetně všech příloh a kontaktovat projektové manažery agentury CzechInvest.

Nejbližší seminář se koná 14.6.2011 v Liberci v Grandhotelu Zlatý Lev, Gutenbergova 3. Více se dozvíte na: http://www.skoleni-konference.cz

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).