Menu Zavřít

Podnikatelské setkání Profitu zamířilo do Brna

13. 2. 2010
Autor: profit

Zhruba stovka podnikatelů z Moravy dostala minulé úterý možnost ptát se hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška na otázky regionálního byznysu.

Přednášející hosté setkání zleva: ředitel vydavatelství Stanford a moderátor setkání Erich Handl, hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, Veronika Vránová z Komerční banky a vedoucí odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu Jihomoravského kraje Ivo Minařík.

Autor: Jakub Hněvkovský

Stalo se tak na akci pořádané týdeníkem Profit v brněnském hotelu International. Hejtman Hašek představil základní priority rozvoje regionu na období let 2010 až 2013. Naznačil také možnosti, jak mohou peníze z fondů Evropské unie pomoci podnikání v kraji.

Významným bodem setkání byla prezentace již realizované krajské podpory malých a středních podnikatelů. Hejtman poté představil závěry a doporučení Moravské ekonomické záchranné komise – MOZEK. „Jako důležité východisko z krize MOZEK nabídl posílení absorpce externích příjmů z Unie a podporu dokončení klíčových silnic v kraji. Trápí nás zejména nedostavěná dálnice mezi Brnem a Vídní. Česko se k jejímu dokončení zavázalo, ale navzdory tomu, že Rakušané nedávno dokončili další úsek, se na moravské straně ještě nekoplo,“ stěžoval si Michal Hašek v Internationalu.

BRAND24

Možnosti podpory podnikání prostřednictvím evropských dotačních fondů představila ve druhé části setkání Lucie Kuljovská ze státní agentury CzechInvest. Tématem financování menších a středních podniků pro žadatele dotací z EU pak zakončila odbornou sekci Veronika Vránová z Komerční banky. V závěru večera nechyběla tombola ani raut.

Vydavatelství Stanford organizuje akce určené zejména pro střední a malé podnikatele již pátým rokem. Letos připravilo sérii regionálních eventů s názvem „Setkání s hejtmanem“. Nejbližší z těchto seminářů se bude konat 24. února v Liberci.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).