Podnikatelská rychlovka: Krůtí sendviče s brusinkami

23. října 2010, 06:53 - Petra Klíčová
23. října 2010, 06:53

Kombinace krocana a brusinek je v americké společnosti považována za sváteční, protože se tradičně servíruje jako slavnostní večeře na Den díkůvzdání.

Foto: wordpress.com

Průměrní krocani mívají kolem 15 kilogramů, ti nejmenší šest, a proto obvykle hodně masa zbývá. Sendviče jsou pak možností, jak zužitkovat to, co se nesnědlo. Vzhledem k tomu, že u nás Díkůvzdání neslavíme, můžeme si krůtí sendvič dopřát kdykoliv. Vedle krůtího masa obsahuje ještě dvě další superpotraviny – brusinky a vlašské ořechy, takže čím častěji si takový sendvič dopřejete, tím lépe. A nemusí to být pouze sendvič. Pokud toastový chléb vyměníte za tmavou bagetu, na tu další přísady hezky naaranžujte a druhou vrstvu pečiva vynecháte, vzniknou netradiční a zdravé obložené chlebíčky.

Suroviny na čtyři sendviče:

• 1 lučina

• sůl podle chuti

• pár kapek ořechového oleje

• 1 lžíce jemně strouhaného křenu

• 1 lžíce kompotovaných brusinek

• 4 půlky vlašských ořechů, nasekané

• 4 plátky toastového chleba

• 4 plátky uzené krůtí šunky

Postup:

Lučinu smíchejte s křenem, trochou ořechového oleje, solí, brusinkami a sekanými ořechy. Toastové chleby namažte ochucenou lučinou, na dva z nich položte po dvou plátcích krůtí šunky a přiklopte zbývajícími dvěma krajíčky. Lehce stiskněte a překrojte napůl tak, aby vznikly trojúhelníky.

Mohlo by vás zajímat

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

  • Aleš Kučera: Chvíli potrvá, než se lidé naučí se státem…

  • Ondřej Kania: Otevřeme další dvě školy

  • Martin Burda: Bankám v Česku ujíždí vlak

  • Mnislav Zelený Atapana: Přítel amazonských indiánů

  • Jan Bílý: Nebuď uštvaný manažer. Buď král!

  • Jaroslav Žlábek: Na jedno nabití ujedeme 1000 kilometrů

Hry pro příležitostné hráče