Menu Zavřít

Podnikatelé využívají stále více virtuální kanceláře

15. 4. 2010
Autor: profit

Počet podnikatelů využívajících virtuální kanceláře stoupl letos o pět tisíc na 15 tisíc. Největší zájem je tradičně v Praze, nejvyšší nárůst zaznamenala Ostrava.

Autor: Martin Siebert

BRAND24

Virtuální kancelář zákazníkům nabízí registrační sídlo nebo korespondenční adresu. Vedle toho může klient využívat i administrativní zázemí. Sídlo společnosti spravované prostřednictvím virtuální kanceláře má v hlavním městě přes 11 tisíc podnikatelů, což je zhruba o tři tisíce více než ve stejném období loňského roku, uvedla obchodní ředitelka Office House Mária Ščamburová. Zásadním důvodem zájmu o virtuální kancelář v Praze je podle ní především image.

Zájem o virtuální kanceláře podnítila podle Ščamburové především ekonomická krize. „Řada podnikatelů k nám přišla hlavně z důvodů ušetřit náklady za provoz klasické kanceláře. Tito podnikatelé nejčastěji pracují doma, my se mu pak staráme o provoz virtuální kanceláře, tedy že na základě dohody mu podle stanovených instrukcí přijímáme a přeposíláme poštu, vyřizujeme telefonní hovory, zařizujeme řadu drobné administrativní práce,“ podotkla.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).