Menu Zavřít

Podcenění cestovního pojištění může stát miliony

28. 5. 2009
Autor: Euro.cz

Bez kvalitního cestovního pojištění může letní dovolená stát tolik jako průměrná hypotéka. Jak vyplývá z údajů pojišťoven, i přes značné náklady léčby v zahraniční lidé cestovní pojištění stále podceňují.

Autor: Isifa.cz

Často si neprostudují pojistné podmínky nebo si zvolí nevhodný produkt. Riskují tím, že si léčbu budou muset platit z vlastních prostředků – ty se mohou vyšplhat i na miliony korun.

„Klienti pojišťoven často důkladně neprostudují podmínky a myslí si, že se jejich pojištění vztahuje na jakýkoli problém. Typickým příkladem je, že si na dovolené chtějí doléčit chřipku. Platí ale, že pokud bylo onemocnění diagnostikováno před počátkem pojistné smlouvy, je z plnění vyňato. V takovém případě pak musí platit výdaje na léčbu svého onemocnění z vlastní kapsy, částky mohou narůst až do astronomických výšin,“ uvedl Marek Zeman, ředitel PR a komunikace finanční skupiny AXA.

Dalším velkým omylem klientů je pocit, že v rámci cestovního pojištěni mají zahrnuty i veškeré sportovní aktivity. Klient by se měl ujistit, zda sport, který chce v zahraničí provozovat, není ve výlukách z pojištění. Vyňaty bývají rizikové sporty. Řada pojišťoven však nemá v rámci svého základního balíčku služeb žádné sportovní pojištění.

BRAND24

Právě sportovní úrazy patří mezi ty nejnákladnější. Značné potíže však může způsobit i obyčejná střevní chřipka. Nejvyšší poskytnuté plnění za loňskou letní sezónu dosáhlo více než 1,8 milionů korun, jednalo se o léčbu akutního srdečního selhání.

Více na NašePeníze.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).