Menu Zavřít

Počet výstav a veletrhů roste

5. 12. 2005
Autor: Euro.cz

PŘEHLED TUZEMSKÝCH VELETRHŮ 2006 Českému výstavnictví se opět daří. Svědčí o tom i skutečnost, že po dlouhém období útlumu začal v posledních dvou letech počet veletrhů a výstav znovu vzrůstat. Díky tomuto pozitivnímu trendu přinese první polovina roku 2006 i některé novinky.

PŘEHLED TUZEMSKÝCH VELETRHŮ 2006 Českému výstavnictví se opět daří. Svědčí o tom i skutečnost, že po dlouhém období útlumu začal v posledních dvou letech počet veletrhů a výstav znovu vzrůstat. Díky tomuto pozitivnímu trendu přinese první polovina roku 2006 i některé novinky.**

Mezi novinky nadcházející sezony patří mezinárodní veletrh loveckých a rybářských potřeb LOVEXPO, který začne 23. února v Pražském veletržním areálu (PVA). K vidění zde budou novinky ze světa rybářského náčiní, loveckých zbraní a také terénních automobilů, které jsou častým dopravním prostředkem vyznavačů rybářství a myslivosti.

Tamtéž začíná o den později MOTORSPORT. Tato nová mezinárodní výstava je zaměřena na sportovní a terénní automobily, motocykly, skútry, čluny, lodě a letadla.

Již tradiční výstavy, konající se v PVA od 16. března, jsou v příštím roce doplněny hned třemi novými akcemi. Konkrétně se jedná o GEOS 2006 - mezinárodní veletrh geodézie a kartografie, DŘEVOSTAVBY 2006 - mezinárodní veletrh dřevěných staveb a konstrukcí a MODERNÍ VYTÁPĚNÍ 2006 - mezinárodní veletrh racionálního a komfortního vytápění.

Na výstavišti v pražských Holešovicích se 17. března představí nová akce s názvem BIOSTYL. Půjde o mezinárodní veletrh zdravého života a zdravého životního stylu s podtitulem „Vše o zemi… vše pro zemi“. Tento veletrh bude uspořádán souběžně s výstavou ESOTERIKA, jejíž první ročník velmi úspěšně proběhl v roce 2005.

Brněnské výstaviště bude dějištěm prvního ročníku specializované prodejní a kontraktační výstavy MODELY BRNO, která začne 22. března, a stane se tak součástí komplexu spotřebních veletrhů. Výstava vznikla za účelem prezentace leteckých, lodních, automobilových, železničních a jiných modelů. Svědkem premiér dvou nových tematických výstav se 20. dubna stane PVA. První z nich - WELLNESS 2006 - se má zabývat životním stylem, regenerací, relaxací a cvičením. Druhá výstava - HLUBINA - SVĚT POD VODOU - je zase určena všem milovníkům potápění. Obě akce doplní již tradiční výstavy konající se ve stejném termínu.

Novinkou pro nadcházející sezonu jsou také dva specializované mezinárodní veletrhy, které se budou konat v rámci komplexu technologických veletrhů v PVA od 10. května. LOGIST bude zaměřen na vše, co souvisí s logistikou, dopravou, manipulační a obalovou technikou, WAREC se zase bude zaobírat nakládáním s odpady, recyklací a ekologií.

Také na ostravském Výstavišti Černá louka se představí nová akce. Mezinárodní dentální veletrh INDENT, jehož součástí bude odborná konference, začne 11. května. Pro odborný program je pro rok 2006 vyhlášeno téma „Klasické i nejmodernější dentální technologie z pohledu praxe“.

BRAND24

Další dva specializované veletrhy začnou 16. května v Brně. Mezinárodní veletrh plastů, pryže a kompozitů PLASTEX a mezinárodní veletrh technologií pro povrchové úpravy FINTECH vytvoří spolu s tradičními technologickými veletrhy komplex „TOP Technology Brno 2006“.

Poslední významnou novinkou v prvním pololetí 2006 budou výstavy začínající 25. května v areálu PVA. Půjde o BRÁNU ŘEMESEL a KUCHYNĚ A KOUPELNY OD A DO Z. Tyto výstavy doprovodí veletrh FOR HABITAT.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).