Menu Zavřít

Počet nedobrovolných dražeb loni narostl dvojnásobně

3. 1. 2011
Autor: profit

Počet nedobrovolných dražeb loni vzrostl na 785, což byl proti předchozímu roku skoro dvojnásobek. Rostl také celkový počet dražeb, stejně jako hodnota draženého majetku a výnosů z dražeb. ČTK to dnes zjistila z dražebních statistik.

Foto: Zuzana Šmajlerová

Za růstem počtu nedobrovolných dražeb je především výrazný nárůst počtu nesplácených hypotečních a spotřebitelských úvěrů,“ řekl ČTK obchodní ředitel dražební společnosti Naxos Libor Nevšímal.

V roce 2011 podle Nevšímala už pravděpodobně růst nedobrovolných dražeb nebude tak výrazný jako loni. Jejich počet ale zřejmě tisícovku překročí. Celkový meziroční nárůst veřejných dražeb očekává letos obchodní šéf Naxosu kolem 15 až 20 procent.

BRAND24

Celkový objem draženého majetku loni meziročně vzrostl o 5,4 miliardy korun na 13,4 miliardy. Prostřednictvím dražeb získali firmy a lidé 3,5 miliardy korun, což je ve srovnání s rokem 2009 o 896 milionů víc.

Nejúspěšnější dražební firmou byl loni Naxos, který v dražbách získal 723,8 milionu korun. Druhá byla se 643 miliony korun Dražební společnost Morava. Třetí byla společnost Prokonzulta, která zpeněžením majetku získala 268,2 milionu korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).