Menu Zavřít

Po výkonu na svahu relax a harmonie

5. 2. 2011
Autor: profit

Utečte na chvíli od všeho spěchu v práci, povinností a každodenních problémů a dopřejte si lázně pro tělo i duši. Tak vábí své potenciální klienty množící se wellness hotely v Česku i zahraničí. Nabízejí-li zároveň i dostupnost sjezdovek, nemají v zimě o hosty nouzi.

Foto: maropublic.net

Co takhle dopřát si po náročném dni na sjezdovce či běžkařské stezce perličkovou lázeň s aromaterapií nebo třeba kompletní masáž šíje, zad a nohou? Láká vás to? Nejste zdaleka sami. Češi jsou při výběru své zimní dovolené stále náročnější. „Naši klienti požadují rok od roku vyšší standard. Stále poptávají hotely s kvalitním zázemím, zejména wellness. Kromě lyžování a relaxu touží například i po kvalitní gastronomii,“ říká Udo Wichert, šéf cestovní kanceláře Neckermann. Co se týče zahraniční dovolené, prim podle něho dlouhodobě hraje Rakousko. „Zaznamenáváme nárůst prodeje dražších hotelů, které se nacházejí přímo v centrech rakouských lyžařských rezortů. Zákazníci jsou ochotni si za kvalitu připlatit,“ konstatuje.

K zimě patří med

Nejžádanějšími wellness procedurami jsou dlouhodobě masáže. Toužíte po té pravé zimní atmosféře? Zkuste třeba med, který k zimě neodmyslitelně patří a navíc má blahodárné účinky na pleť. Med je jednou z nejsilnějších přírodních hydratačních látek a současně významné antiseptikum. V medu nalezneme minerály, vitaminy skupiny B, C, D, E a flavonoidy, které pomáhají chránit pleť před účinkem škodlivých volných radikálů. Stačí troška a vaše drsné paty či lokty se změní k nepoznání. A co teprve když si do medu necháte naložit celé tělo? Medové masáže nabízí většina moderních wellness hotelů v zahraničí i v Česku, mezi nimi například Grund Resort Golf & Ski v Krkonoších.

Rozlehlé skiareály a prvotřídní služby

Rakousko je v nabídce wellness služeb zatím daleko před Českem. K vyhlášeným tamním „útočištím“ lyžařů a požitkářů v jednom patří například Hotel Warterhof, nacházející se hodinu od německé a švýcarské hranice v horské oblasti Lechtal a Hochtannberg. Vášnivým lyžařům jistě přijde vhod i rozlehlá Ötztálská Ski Aréna v Tyrolsku. Luxusní ubytování s velkorysým wellness areálem zde nabízí Hotel Edelweiss. Nezklame ani hotel Sport & Wellnesshotel Stock vyhlášený svým wellness prostorem o rozloze čtyři tisíce metrů čtverečních. Kromě této oázy klidu nabízí hotel výbornou dostupnost tyrolského střediska Mayrhofen.

Vedle Rakouska je ze zahraničních zimních destinací pro Čechy stále lákavější také Itálie. Ta podle Wicherta dominuje především v oblasti gastronomických zážitků. Stálou popularitu si pak drží Švýcarsko.

Mariánské Lázně

Nepřebernou nabídkou wellness programů lákají celoročně i tuzemské lázně. Také některá z celkem 36 lázeňských míst v Česku nabízejí dobrou dostupnost sjezdovek. Typickým příkladem je malebné západočeské městečko Mariánské Lázně, v jehož okolí se nachází řada běžkařských tras a areál pro sjezdové lyžování. Na své si tu přijdou i milovníci Nordic Walkingu. Podobné je to i v Janských Lázních nebo krušnohorských Lázních Jáchymov.

CONTENT24

  • *Jak se tam dostanete Mariánské Lázně leží v západní části naší republiky. Pohodlně se sem dostanete vlakem, z Prahy jezdí spoje přibližně každé dvě hodiny. Využít ale můžete i autobus nebo vlastní auto. Nejpohodlnější je pak cesta z Prahy rovnou na Plzeň po dálnici D5, odbočit na 128. kilometru. Z větší dálky se pak dá využít nejbližší letiště v Karlových Varech. Kde se můžete ubytovat Vzhledem k tomu, že Mariánské Lázně jsou i podle svého názvu městem lázeňským, můžete si vybrat z opravdu velkého množství hotelů nebo penzionů v okolí. Daleko lepší je využít internetové rezervace pokoje v předstihu. Využijte k tomu například internetové stránky www.hotel-ubytovani.com nebo www.hotel.info/Marianske-Lazne, kde najdete i hodnocení hotelů od samotných návštěvníků. Hýčkání po česku Za kombinací zimních sportů a „rozmazlování“ wellness hotelů ovšem není třeba vyrážet za hranice. Nejrůznější hýčkání hostů nabízejí i desítky ubytovacích zařízení v tuzemských horách. I zde už najdete specializované moderní komplexy. Příkladem je čtyřhvězdičkový hotel Grund Resort Golf & Ski v Krkonoších. „Skipark Mladé Buky, který sousedí přímo s naším hotelem, nabízí ideální lyžování pro rodiče s malými dětmi nebo pro lyžaře hledající klidnější svahy bez front. Na své si však v místním snowparku přijdou i snowboardisté a freestylisté,“ popisuje ředitel wellness hotelu Jan Grund. Pouhých 10 minut cesty autem je od areálu vzdálen Skiresort Černá hora, kde už si přijdou „na své“ i náročnější lyžaři. Po sportovním výkonu si můžete v tomto hotelu dopřát třeba medovou či čokoládovou masáž, tedy hity letošní zimní sezony. „Pro hosty připravujeme a neustále obměňujeme balíčky, ve kterých naleznou kombinaci ubytování a wellness procedur, jež se liší dle preferencí hosta,“ říká Grund. Na rozmanitou nabídku wellness zážitků se ale zaměřují i další tuzemské horské hotely, jako rozlehlý hotel Harmony Club ve Špindlerově Mlýně nebo naopak menší wellness hotel V Nebi, který se nachází na rozhraní Jizerských hor a Krkonoš. Vše v jednom**

Jelikož podstatou wellness je být pasivní, nechat se hýčkat a pokud možno si u toho odpočinout a zkrásnět, nabízejí specializované hotely především nejrůznější masáže, relaxační koupele a zábaly. Sauna a vířivka je samozřejmostí, podobně jako manikúra, pedikúra a kosmetika.

Pravděpodobně i „zásluhou“ všudypřítomné ekonomické recese, vyvolávající v lidech potřebu mít své výdaje co možná nejvíce pod kontrolou, jsou v současné době velmi žádané nabídky all inclusive, zahrnující permanentky na vleky, ubytování se stravou a wellness balíčky v jednom. Hotely u zákazníků také bodují, nabízejí-li vybavení pro nejmenší hosty, hlídání dětí, popřípadě animační program plný sportu, her, soutěží a dalších aktivit.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).