Menu Zavřít

Plzeň rekordně investuje do staveb

4. 12. 2006
Autor: Euro.cz

Nejvíce v historii - 1,785 miliardy korun, tedy o 100 milionů více než letos - vydá v příštím roce město Plzeň na stavební investice. Návrh vyrovnaného rozpočtu musí příští měsíc ještě potvrdit zastupitelé. Největší sumu stavebních investic si vyžádá šest vodohospodářských staveb, které začaly letos v září s evropskou dotací 1,2 miliardy korun.

Nejvíce v historii - 1,785 miliardy korun, tedy o 100 milionů více než letos - vydá v příštím roce město Plzeň na stavební investice. Návrh vyrovnaného rozpočtu musí příští měsíc ještě potvrdit zastupitelé.

BRAND24

Největší sumu stavebních investic si vyžádá šest vodohospodářských staveb, které začaly letos v září s evropskou dotací 1,2 miliardy korun. V příštím roce by měly vodovody a kanalizace spolknout přes 600 milionů korun. Celkově si do roku 2008 vyžádají 1,7 miliardy korun.

Radnice dále počítá s dokončením dláždění na Náměstí Republiky a s poslední etapou rekonstrukce Měšťanské besedy, což je obnova dvora, hudebního altánu a kuželníku za 30 milionů. Na zklidnění Americké třídy vydá 70 milionů korun, na stejnou sumu přijde i rozšíření sportovní haly na Slovanech, kde přibude druhá hala. Z velkých dopravních staveb plánuje město rekonstrukci Částkovy ulice od kruhového objezdu ke Slovanské třídě. Spolu s krajem bude intenzivně připravovat výstavbu severozápadního okruhu, stavbu magistrály od Klatov na Karlovy Vary a Žatec za jednu až dvě miliardy korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).