Menu Zavřít

PLUSY A MINUSY

10. 11. 2003
Autor: Euro.cz

+ vypsal odměnu půl milionu dolarů za dopadení autorů počítačových virů MSBLast a SoBig. Ty letos v létě způsobily chaos na světových internetových a firemních počítačových sítích. Viry napadaly počítače se systémem Windows od Microsoftu.

+ Americký Microsoft vypsal odměnu půl milionu dolarů za dopadení autorů počítačových virů MSBLast a SoBig. Ty letos v létě způsobily chaos na světových internetových a firemních počítačových sítích. Viry napadaly počítače se systémem Windows od Microsoftu. Objevují se teorie, že autorem viru MSBlast je mladík, který se chtěl zalíbit slečně jménem Daisy. Virus SoBig má mít na svědomí organizovaná skupina počítačových pirátů

BRAND24

o Trojnásobný mistr světa vozů Formule 1 Niki Lauda opět podniká v letecké dopravě. Oznámil, že koupil rakouskou dceřinou společnost německých zadlužených aerolinek Aero Lloyd. Poprvé by měl vyletět ještě letos v zimě. Laudovy aerolinie mají tvořit dvě letadla, ke kterým příští rok přibudou další dvě. Niki Lauda není v letecké dopravě nováčkem. Za volantem Formule 1 se mu ale dařilo víc.

+ Výrobky zkrachovalé firmy Textilana z Nového Města pod Smrkem budou zase k dostání na pultech prodejen. Dva roky po prohlášení konkurzu se v této největší textilce na Liberecku opět začalo vyrábět. Podnik koupila za 45 milionů korun pražská společnost Prolift. Zatím zaměstnává 80 lidí, ale v příštím roce se má jejich počet zvýšit až na 350.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).