Menu Zavřít

PLUSY A MINUSY

15. 9. 2003
Autor: Euro.cz

Plzeňská likérka Stock bude od poloviny září až do konce roku vyrábět na dvě směny. Očekává totiž zvýšený zájem o lihoviny. Nikoli proto, že lidé začali více pít, ale protože alkohol bude od příštího roku kvůli zvýšení spotřební daně dražší. Firma si slibuje, že zákazníci se budou chtít kvůli zdražení předzásobit.

+ Plzeňská likérka Stock bude od poloviny září až do konce roku vyrábět na dvě směny. Očekává totiž zvýšený zájem o lihoviny. Nikoli proto, že lidé začali více pít, ale protože alkohol bude od příštího roku kvůli zvýšení spotřební daně dražší. Firma si slibuje, že zákazníci se budou chtít kvůli zdražení předzásobit.

BRAND24

- Státní fond dopravy bude mít v příštím roce méně peněz na rozvoj, údržbu a opravy silnic a železnic. Chybět mu bude zhruba 5,5 mld. korun. Pokud fond nesežene peníze jinak, některé akce zruší. Rozpočet fondu původně počítal s pětiprocentní daní z přidané hodnoty u stavebních prací. Po nadcházejícím vstupu země do EU se ovšem tato sazba zvýší na 22 %. A to zdraží i stavební práce.

+ České dráhy musí opakovat výběrové řízení na dodavatele systému GSM-R. Telekomunikační síť měla pro dráhy vybudovat firma Kapsch. Konkurenční Siemens se však odvolal a antimonopolní úřad mu dal za pravdu. České dráhy opakovaly tendr na dodavatele telekomunikačních služeb naposledy, když nakupovaly pro své zaměstnance mobilní telefony. I napodruhé tehdy vyhrál Eurotel.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).