Menu Zavřít

Plán na přijetí eura bude příští rok

21. 11. 2005
Autor: Euro.cz

Česká republika bude znát podrobný plán na přijetí eura do konce roku 2006. Prohlásil to náměstek ministra financí Tomáš Prouza, který povede koordinační skupinu pro zavedení společné měny. Česko chce euro přijmout 1. ledna 2010. Podle Prouzy bude součástí první etapy i osvětová kampaň, která by měla občany Česka přesvědčit o výhodách eura.

Česká republika bude znát podrobný plán na přijetí eura do konce roku 2006. Prohlásil to náměstek ministra financí Tomáš Prouza, který povede koordinační skupinu pro zavedení společné měny.

BRAND24

Česko chce euro přijmout 1. ledna 2010. Podle Prouzy bude součástí první etapy i osvětová kampaň, která by měla občany Česka přesvědčit o výhodách eura. (pokračování na straně 8) (dokončení ze strany 7) V roce 2009 pak bude nutné zabezpečit například potřebné množství eurových bankovek a mincí. V poslední etapě, která začne 1. ledna 2010, začne stahování koruny z oběhu. Jeden až dva roky pak bude pokračovat dvojí oceňování zboží.

Česko euro přijme zřejmě naráz, tedy podle scénáře takzvaného velkého třesku. Tato varianta je oproti postupnému nahrazování měny levnější.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).