Pivovarníci chtějí jednotná pravidla

31. července 2006, 00:00 - TOMÁŠ JOHÁNEK
31. července 2006, 00:00

Tuzemští pivovarníci přijali kodex péče o pivo v gastronomii. Jde o jednotná pravidla a doporučení týkající se správné péče o pivo v hospodách a restauracích. Normu, která se zabývá podmínkami skladování pěnivého moku, tlačnými médii, ošetřováním čepovacího zařízení, čistotou pivního skla i estetikou čepování, vytvořil tým pivovarských a sladařských expertů.

Koncem června ji schválila valná hromada Českého svazu pivovarů a sladoven.

„Pivovarníci chtějí kodexem dosáhnout toho, aby české pivo bylo spotřebiteli nabídnuto ve stejné kvalitě, v jaké bylo vyrobeno, a aby byla sjednocena pravidla a doporučení pro jeho čepování,“ uvedl předseda svazu František Krakeš. Ne nadarmo se podle něj říká, že pivovarník pivo vaří a hospodský ho dělá. Kodex vznikl na základě požadavků spotřebitelů a prodejců čepovaných nápojů, nejde ale o závaznou vynutitelnou normu.

Mohlo by vás zajímat

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

  • Je o mě zájem, říká expremiér Jiří Paroubek v Euro TV

Hry pro příležitostné hráče