Menu Zavřít

Pivovarníci chtějí jednotná pravidla

31. 7. 2006
Autor: Euro.cz

Tuzemští pivovarníci přijali kodex péče o pivo v gastronomii. Jde o jednotná pravidla a doporučení týkající se správné péče o pivo v hospodách a restauracích. Normu, která se zabývá podmínkami skladování pěnivého moku, tlačnými médii, ošetřováním čepovacího zařízení, čistotou pivního skla i estetikou čepování, vytvořil tým pivovarských a sladařských expertů.

Koncem června ji schválila valná hromada Českého svazu pivovarů a sladoven.

„Pivovarníci chtějí kodexem dosáhnout toho, aby české pivo bylo spotřebiteli nabídnuto ve stejné kvalitě, v jaké bylo vyrobeno, a aby byla sjednocena pravidla a doporučení pro jeho čepování,“ uvedl předseda svazu František Krakeš. Ne nadarmo se podle něj říká, že pivovarník pivo vaří a hospodský ho dělá. Kodex vznikl na základě požadavků spotřebitelů a prodejců čepovaných nápojů, nejde ale o závaznou vynutitelnou normu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).